benitez

Benites pružio podršku Benzemi

Trener Real Madrida Rafael Benites pružio je danas podršku svom fudbaleru Karimu Benzemi, kog je ranije danas premijer Francuske Manuel Vals kritikovao i kazao da bi trebalo da bude izbačen iz reprezentacije ukoliko se dokaže da je kriv u aferi oko ukradenog intimnog video zapisa.
-Karim je sjajan čovek i ja ga podržavam. Oduševljen sam i time kakav je fudbaler. Siguran sam da je on jedan od najbitnijih igrača u našem timu – rekao je Benites.
Premijer Francuske Manuel Vals ranije danas je za radio „Evropa 1“ izjavio da bi Benzema trebalo da bude izbačen iz reprezentacije Francuske ;ukoliko bude proglašen krivim zbog ucenjivanja saigrača iz nacionalne selekcije Matijea Valbuene u aferi oko ukradenog intimnog video zapisa.
-Benzema svojom igrom i kvalitetom koji poseduje doprinosi kvalitetu ekipa. On omogućava svima oko sebe da budu još bolji na terenu. Još jednom ponavljam, Benzema ima podršku svih u Real Madridu – rekao je Benites.
Na pitanje novinara zašto Benzema na poslednje dve utakmice Reala nije bio nosilac igre, Benites je rekao da je Benzema dugo bio povređen i da je potrebno vreme da se vrati u formu.
-Tek je izašao iz povrede posle dugog odsustva sa terena. Potrebno je vreme da povrati formu od ranije. Najbitnije u ovom trenutku je da se koncentriše na fudbal – rekao je Benites.
Francuski sud pokrenuo je 31. jula postupak protiv više osoba „za ucenu i učešće u zločinačkom udruživanju u cilju pripremanja krivičnog dela“. Početkom novembra ;Benzema ;se predao policiji u Parizu zbog saslušanja i navodno priznao da je bio posrednik između Valbuene i jednog od ucenjivača koji mu je prijatelj iz detinjstva.

Povezana vest:  Čelnici Zvezde se sastali sa navijačima