tole karadzic 7

FSS podržao Infantina u trci za predsednika Fife

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da će FSS na izborima za predsednika Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) podržati Djanija Infantina.
-Fudbalski savez Srbije je jedan od pet evropskih nacionalnih saveza koji je pokrenuo inicijativu da Djani Infantino bude predložen za funkciju predsednika Fife. Duboko verujem da ta činjenica adekvatno svedoči o našim planovima, kao i značaju kojeg zauzimamo u pokrenutoj misiji da dosadašnji generalni sekretar Uefa bude izabran na mesto prvog čoveka svetskog fudbala – rekao je Karadžić za sajt FSS.
Karadžić je naveo da smatra da je Infantino spreman za funkciju prvog čoveka Fife.
-Infantino se profesionalnim, stručnim i dugogodišnjim radom istakao kao moderni i kvalitetni fudbalski radnik, u potpunosti spreman da zauzme najviše mesto u najpopularnijem svetskom sportu. Zbog svega navedenog, FSS snažno stoji na uverenju da je Djani Infantino najbolji kandidat za izbor na mesto predsednika Fifa – dodao je Karadžić.
Članice Fife će naslednika Sepa Blatera izabrati 26. februara u Cirihu. Pored Infantina, kandidati za predsednika svetske kuće fudbala su i Žerom Šampanj, šeik Ebrahim El Kalifa, Tokio Seksvejl i jordanski princ Ali Bin El Husein.

Povezana vest:  Održano prvo ročište na suđenju mladim reprezentativcima