venger-press Stuart MacFarlane Arsenal FC

Venger: Gvardiolu će šokirati Premijer liga

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da će takmičarska priroda Premijer lige šokirati novog trenera Mančester sitija Pepa Gvardiolu.Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka objavljeno je da će nekadašnji trener Barselne preuzeti Siti od Manuela Pelegrinija, posle tri godine na čelu Bajerna iz Minhena. 
Venger smatra da Gvardiolini impresivni uspesi u Nemačkoj i Španiji ne garantuju da će odmah postići uspeh i u Engleskoj.
-Ako pogledate snagu i žilavost Premijer lige, vidite da je teško da imate visok procenat pobeda. Premijer liga je možda najteža liga da se u njoj bude konzistentan – rekao je Venger novinarima, a preneli britanski mediji.
On nije želeo da odgovori na pitanje da li bi Gvardiola bio dobar trener Arsenala.
-Neću ja birati svog naslednika ovde. Ja samo želim da ostavim klub u takvoj situaciji da može da ima više uspeha kada ja odem – rekao je Venger.
Trener Arsenala je rekao i da se Dani Velbek neće odmah vratiti u prvi tim, iako je danas igrao za mladu ekipu, posle više od devet meseci pauze zbog povrede kolena.
-Mora da igra dve ili tri utakmice pre nego što se vrati u prvi tim. Bio je odsutan 10 meseci. Biće dostupan u naredne tri nedelje – rekao je Venger.
Arsenal u nedelju ide u goste Bornmutu, posle četiri utakmice u kojima je pretrpeo jedan poraz i tri puta igrao nerešeno.
-Moramo da pogledamo činjenice. Nismo pobedili u četiri utakmice. Želimo da se vratimo pobeđivanju. Ne treba da zvonimo za uzbunu, jer smo igrali kvalitetno – rekao je Venger o trenutnoj formi tima. 

Povezana vest:  Neizvesno da li Rehagel ostaje selektor Grčke