Africa Cup of Nations 2012

Afrička fudbalska konfederacija podržala kandidaturu šeika Salmana

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) podržala je danas kandidaturu šeika Salmana bin Ebrahima el Kalife iz Bahreina za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (Fifa). Predsednik Azijske fudbalske konfederacije šeik Salman je tako uz generalnog sekretara Evropske fudbalske unije (Uefa) Švajcarca Đanijna Infantina najozbiljniji kandidat na predsedničkim izborima u Fifi, koji će se održati 26. februara.
Očekuje se da će šeik Salman i Infantino dobiti podršku Fifinih članica sa svojih kontinenata, a najveća kontinenatalna konfederacija Fife sa 54 zemalja Afrika mogla bi da presudi na izborima.
Iako je CAF objavio da će podržati šeika Salmana, to ne obavezuje ostale afričke zemlje da glasaju za njega, ali se očekuje da će član vladajuće porodice Bahreina dobiti njihovu podršku.
-CAF je odlučio da u potpunosti podrži kandidaturu šeika Salmana bin Ebrahima el Kalife – rekao je potpredsednik CAF Suketu Patel na konferenciji za novinare koja je trajala oko minut u luksuznom hotelu u Kigali.
Novinarima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja. CAF je tako odlučio da na predsedničkim izborima ne podrži jedinog afričkog kanidata Tokija Seksvejla. Južnoafrički biznismen bi zbog toga mogao da odustane od kandidature. Za predsednika Fife kandidovali su se jordanski princ Ali i bivši visoki funkcioner Fife Francuz Žerom Šampanj.

Povezana vest:  Brazil želi Tijaga Silvu u polufinalu, FIFA razmatra