luis enrique
Enrike izjednačio Gvardiolin rekord po broju uzastopnih pobeda
 
Fudbalski klub Barselona izjednačio je danas, nakon pobede nad Levanteom, klupski rekord po broju uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima.
Ekipa Luisa Enrikea je danas savladala Levante u gostima sa 2:0 i tako stigla do 28. uzastopne pobede izjednačivši rekord iz sezone 2010/11. kada je na klupi Barselone bio Pep Gvardiola.
Barselona je poslednji poraz doživela još u oktobru prošle godine od Sevilje.
Današnja pobeda nad Levanteom je i 80. pobeda Enrikea na klupi Barselone u ukupno 100 utakmica.
-Ono što je važno je samo Barselonin cilj. Ovo su lepi brojevi i ako nam pomognu da na kraju stignemo do titule – fantastično. U dobroj smo poziciji, ali ima još mnogo do kraja – rekao je Enrike posle današnje utakmice.
Gvardiolin tim je 2011. godine osvojio titulu u Primeri sa četiri boda više na kraju od Real Madrida. Osvojio je, takođe, i Ligu šampiona pobedivši Mančester junajted u finalu. Pobednički niz te ekipe prekinut je porazom od Betisa u četvrtfinalu Kupa kralja.
Luis Enrike će priliku da obori rekord Gvardioline Barselone imati već u sredu u utakmici polufinala Kupa kralja protiv Valensije.
Nakon današnje pobede nad Levanteom, Barselona je prva na tabeli Primere sa 54 boda, odnosno ima tri boda više od drugoplasiranog Atletiko Madrida, ali i meč manje.
Povezana vest:  Marković: Možemo da pobede na Kipru