Chelsea v Manchester United

Čelsi osvojio bod protiv Mančester junajteda u nadoknadi vremena

Fudbaleri Čelsija i Mančester junajteda odigrali su danas u Londonu 1:1 u poslednjoj utakmici 25. kola Premijer lige, a bod domaćinu doneo je Dijego Kosta golom u nadoknadi vremena.Junajted je u uzbudljivoj i ujednačenoj utakmici poveo golom Džesija Lingarda u 61. minutu, kada je posle asistencije Vejna Runija smestio loptu u gornji desni ugao gola.
To je Runiju bila 94. asistencija u Premijer ligi i on se sada izjednačio sa Denisom Bergkampom na trećem mestu najboljih asistenata lige svih vremena, iza Rajana Gigsa sa 162 i Frenka Lamparda sa 102.
Čelsi je u finišu meča imao dve sjajne prilike, ali je golman David de Hea sačuvao svoju mrežu pošto je odbranio odlične udarce Branislava Ivanovića i Seska Fabregasa.
Kada je delovalo da će „đavoli“ odneti sva tri boda iz Londona, Kosta je u nadoknadi vremena iz kaznenog prostora doneo izjednačenje, a onda je u šestom minutu nadoknade imao još jednu sjajnu šansu, ali je De Hea ponovo bio siguran.
Junajted je sada na petom mestu tabele, sa 41 bodom, dva više od Vest Hema i šest manje od Mančester sitija. Čelsi se zadržao na 13. mestu, sa 30 bodova.

Povezana vest:  Čelsi igra 21. jula protiv reprezentacije Malezije

PHOTO: Paul Gilham/Getty Images