slobodan rajcevic srb ukr

Rajčević: Nisam ni sanjao da ću ovo doživeti

Reprezentativac Srbije u futsalu Slobodan Rajčević rekao je danas da njegova ekipa još nije svesna uspeha koji je napravljen plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva.
-Još nismo svesni šta smo napravili, bilo je malo euforije, ali je sreća što imamo dva dana odmora do sledeće utakmice, taman da sredimo glaves. Nisam mogao da pomislim da će se Evropsko prvenstvo u futsalu ikada igrati u Srbiji, a ne da će se desiti ovo što se desilo poslednjih dana – rekao je Rajčević dan posle plasmana u polufinale.
Srbija je u ponedeljak savladala Ukrajinu sa 2:1, golom Miloša Simića u poslednjoj sekundi i plasirala se u polufinale kontinentalnog šampionata, koji se održava u Beogradu. Rajčević je kazao da je znao da će biti veoma teško protiv Ukrajine, kao i to da je njegova ekipa imala već na početku tog duela priliku da utakmicu učini manje neizvesnom.
-Nismo uspeli, ali se nisam plašio. Imali su pet prekršaja i pritisak je bio na njima, pa sam bio uveren da neće izdržati da u deset minuta produžetka ne naprave još neki i tako nam omoguće da šutiramo penal sa deset metara. Ovako, ispalo je još bolje – kazao je Rajčević.
Njegov saigrač Vladimir Lazić rekao je da je Srbija mogla da pobedi i bez drame protiv Ukrajine, ali da je ovako još lepše.
-Mogli smo u prvom poluvremenu da imamo i bolji rezultat, stvarali smo prilike. To bi nam mnogo olakšalo posao jer smo svi bili svesni snage Ukrajine. Za nas je to dobro poznat protivnik. Utakmica je bila teška i zbog toga što je ulog bio veliki, najveći u našim karijerama, ali nas je nosila puna Arena i pomogla nam da pronađemo put do trijumfa – rekao je Lazić.
On je istakao da će Simićev gol u poslednjoj sekundi svi pamtiti
-Simićev gol ćemo svi pamtiti. Toliko su nas ponele emocije u tom trenutku… Nismo mogli ni da pretpostavimo da bi mogla da se dogodi ovakva završnica, za pamćenje – naveo je Lazić.
Srbija će u polufinalu igrati protiv pobednika duela između Rusije i Azerbejdžana, koji će se igrati danas od 18.30.

Povezana vest:  Di Marija prošao lekarske preglede uoči prelaska u PSŽ