srb rusija 11022016 029
UEFA FUTSALU EURO 2016
Futsal reprezentacija Srbije bez finala Evropskog prvenstva
 
Futsal reprezentacija Srbije nije večeras uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Beogradu, pošto je posle produžetaka izgubila od Rusije sa 2:3.
Rusija je povela u 13. minutu golom Edera Lime, a izjednačio je Mladen Kocić u 26. minutu, svojim petim golom na turniru.
Novo vođstvo Rusiji doneo je Sergej Abramov u 33. minutu, a Srbija je sa igračem više izjednačila preko Miloša Simića u 36. minutu.
Pobedonosni gol za Rusiju postigao je Romulo u četvrtom minutu prvog produžetka.
To je šesto finale za Rusiju na evropskim prvenstvima i boriće se za drugu titulu.
Utakmicu u Beogradskoj areni pratio je 11.161 gledalac.
U drugom polufinalu, večeras od 21 čas igraju Španija i Kazahstan.
Početak utakmice obeležila je tvrda igra obe ekipe, koje su na početku uglavnom pokušavale bezuspešnim udarcima iz daljine, pre svih Edera Lime i Marka Perića.
Rusi su bili bolji na početku, a inicijativa im se isplatila u 13. minutu, kada je lopta posle duela Perića i Danila Davidova došla do Lime, koji je lepo prevario i prošao Miodraga Aksentijevića i bez većih problema ga savladao.
Srbija je tada preuzela inicijativu i imala nekoliko odličnih prilika da izjednači, ali domaći igrači nisu uspeli da savladaju Gustava.
Prvo je izblokiran šut Aleksandra Živanovića posle indirektnog udarca, a potom je Gustavo odlično odbranio udarac Slobodana Rajčevića, koji je šutirao u padu nakon dodavanja Kocića.
Srbija je nastavila sa inicijativom u drugom poluvremenu i odmah imala šansu preko Rajčevića, koji je umalo postigao pogodak posle volej udarca, a nakon dodavanja iz kornera.
Sledili su pokušaji Perića, ali je raspoložen bio golman ruskog tima. Gustavo je u 24. minutu oborio kapitena srpskog tima u kaznenom prostoru, ali arbitri nisu dosudili penal.
Potpuna inicijativa Srbije isplatila se u 26. minutu, kada je Kocić fantastično prevario Robinja na polovini terena i odličnim šutem konačno savladao raspoloženog Gustava.
Kocić je potom još dva puta imao odlične poteze, ali se istakao golman ruskog nacionalnog tima. Šanse su imali i Rusi, ali je odlično branio i Aksentijević.
Rusi su ponovo poveli nakon odličnog individualnog poteza Abramova, koji je prvo prebacio loptu preko Kocića, a potom bio spretniji od njega i lako savladao srpskog golmana.
Srbija se nije predavala, a pet minuta pre kraja joj je olakšan posao da izjednači kada je Lima posle prekršaja nad Rajčevićem isključen zbog drugog žutog kartona. Rusija je naredna dva minuta imala igrača manje, što je domaći tim iskoristio i izjednačio pogotkom Simića.
Iako su ostali bez najboljeg igrača, gosti se nisu predavali i imali nekoliko šansi za novi gol. Ipak, najbolju priliku imala je Srbija, pošto je 38 sekundi pre kraja Rusima ponovo suđen indirekt. Pokušao je Kocić, ali je dobro odbranio Gustavo.
Obe ekipe su imale šanse u produžecima, a Rusija je u četvrtom minutu prvog iskoristila lošu koncentraciju srpske odbrane i postigla svoj treći gol. Nakon pasa po zemlji iz auta, Romulo je šutirao iz prve i savladao Aksentijevića.
Rusi su se u drugom produžetku koncentrisali na odbranu i uspeli su da sačuvaju gol, dok Srbija u poslednjih pet minuta susreta nije uspela da ozbiljnije ugrozi protivnički gol.
Utakmica za bronzanu medalju na programu je u subotu od 18.30 a finale će se igrati od 21 čas.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages
Povezana vest:  Terzić: Znamo kako da izađemo iz dubioze