tomic OFK-FKP

Tomić: Moramo da popravimo realizaciju

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je danas da njegova ekipa mora da popravi realizaciju, jer na današnoj utakmici polufinala Kupa Srbije protiv Spartaka nije postigla gol, iako je celo drugo poluvreme imala igrača više i stvara šanse.
-Utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom – 0:0. Bila su dva različita poluvremena i to iz više razloga. U drugom poluvremenu, posle njihovog crvenog kartona smo igrali dobro, cirkulacija lopte je bila dobra, pronalazili smo slobodan prostor, ali nismo uspeli da postignemo gol i pored velikog broja šansi… Verovatno iz razloga što nismo bili mirni u završnici, a i što je njihov golman dobro zaustavljao sve udarce. O tome moramo da razmišljamo i da popravimo u naredno periodu – rekao je Tomić novinarima posle utakmice.
Partizan i Spartak odigrali su danas nerešeno bez golova u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Crno-beli su od 44. minuta imali igrača više, nakon što je Janko Tumbasević dobio crveni karton.
-Loše smo ušli u utakmicu, prvih 10, 15 minuta nismo bili na nivou, posle smo se stabilizovali, par puta do poluvremena šutirali sa distance, ali nismo uspevali ozbiljnije da ugrozimo gol Spartaka. U Subotici na njihovom stadionu moramo da tražimo put do finala – kazao je Tomić.
Trener Spartaka Andrej Černišov ocenio je da je njegova ekipa pružila dobar otpor Partizanu i dodao da će u revanšu u Subotici „sve biti otvoreno“.
-Bila je interesantna utakmica. Kada smo imali 11 igrača nismo loše izgledali, šta više ili smo sasvim dobri, ali posle isključenja smo morali da promenimo igru, taktiku i još mnogo toga, pa je sve izgledalo drugačije. Drago mi je što smo izdražali njihovu inicijativu. Rezultat je takav da ništa nije rešeno, tako da će u Subotici biti neizvesna utakmica – kazao je on.
Revanš utakmica polufinala Kupa Srbije između Spartaka i Partizana igraće 20. aprila u Subotici.

Povezana vest:  Akinfejev: Nadam se da se ovo više neće ponoviti