neymar-jr-s-five

Nejmar pokreće globalni fudbalski turnir

Igrač reprezentacije Brazila i FK Barselona, Nejmar u saradnji sa Red Bullom pruža hiljadama mladih fudbalera priliku da pokažu svoje veštine u jedinstvenom turniru koji se održava pod njegovim imenom. Nakon što je nominovan od strane FIFA za Najboljeg igrača godine, napadač poziva igrače od 16 do 25 godina iz više od 40 zemalja širom planete da učestvuju na njegovom 5×5 turniru pod nazivom „Neymar Jr.’s Five“ ili „Nejmarovih pet“.
-Ovo je zabavna, brza i tehnička igra -rekao je Nejmar, koji je odrastao igrajući 5×5 fudbal u svom komšiluku.
-To je fudbal koji sam oduvek voleo da igram, a ovog puta igramo igru sa posebnim pravilima: tim od pet igrača gubi po jednog igrača svaki put kada primi gol, sve dok jedan od dva tima ne ostane bez igrača ili dok se ne završi igra od 10 minuta. Na ovaj način će igra biti još uzbudljivija.
Kvalifikacioni turniri širom sveta počeli su u januaru, a u Srbiji će se održati tokom aprila i maja meseca. Gradovi domaćini kvalifikacionih turnira su: 09. april Niš, 16. april Kragujevac, 23. april Novi Sad, 07. maj Beograd. Po 4 najbolja tima iz svakog grada plasiraće se na završni turnir koji će biti održan u Nišu 15. maja, a pobedničku ekipu u julu očekuje odlazak u Brazil u Praia Grande gde će u „Instituto Projeto Neymar Jr.“ predstavljati Srbiju na finalnom turniru. Pored Srbije, na finalnom turniru će se naći i pobednički timovi iz preko 40 zemalja među kojima su Nemačka, Holandija, SAD, Španija, Portugalija, Meksiko i Italija.
-Oduvek sam želeo da osnujem svoj turnir i pozovem najbolje timove u svoj rodni grad. Ovo se konačno ostvarilo uz pomoć Red Bulla, tako da jedva čekam da vidim šta mladi igrači iz svih krajeva sveta znaju i umeju.
Pobednički tim će biti Nejmarov gost na utakmici na Kamp Nou u Barseloni.
Cilj instituta je da pruži vannastavne i sportske aktivnosti socijalno najugroženijoj deci i porodicama, promoviše društvenu inkluziju i podstakne učešće u zajednici. „Instituto Projeto Neymar Jr.“ je otvoren 2014. godine i predstavlja drugi „FutbolNet“ program u Brazilu u partnerstvu sa Fondacijom FK Barselona, nakon što je prvi postavljen u favelama Rio de Žaneira dve godine ranije.
Timovi od 5 igrača mogu da se prijave za učešće na turniru putem zvaničnog sajta www.neymarjrsfive.com, a na sajtu se nalaze i sve ostale informacije o turniru.

Povezana vest:  Andrija Kaluđerović novi član Vojvodine

PHOTO: Luis Vidales/Red Bull Content Pool