eucerin alergijeEucerin i ZU apoteke Lilly drogerie otvaraju Farmaceutska savetovališta za borbu protiv alergija

Eucerin i ZU apoteke Lilly drogerie 15.aprila otvaraju Farmaceutska savetovališta za borbu protiv alergija. U deset apoteka u Beogradu, Mladenovcu, Pančevu i Novom Sadu, svi zainteresovani moći će da dobiju savet posebno edukovanog osoblja apoteke o merama koje mogu da preduzmu da bi smanjili simptome alergija tip I i opterećenje organizma alergenima. Tokom rada Farmaceutskih savetovališta (do 31.08.2016.). svi imaju imogućnost i da, nakon prikupljenih 5 markica, koje dobijaju pri nabavci antihistaminika ili dijetetskih suplementa, na poklon dobiju preparat iz Eucerin® pH5 linije, preporučen za osobe koje pate od alergija izazvanih inhalacionim alergenima, kao i za one sa osetljivom kožom.
Broj osoba pogođenih alergijama je u stalnom porastu, a oko 20% populacije pati od alergija tipa I. Istovremeno,90% svih registrovanih alergija su alergije tipa I, koje izazivaju inhalacioni alergeni, među kojima najčešće polen, grinje i životinjska dlaka. Ove okidače je,inače, i najteže izbeći, jer su svuda oko nas. Zato je osobama sklonim alergijama neophodna stručna pomoć u preduzimanju neophodnih mera kojima mogu smanjiti opterećenje organizma alergenima, a time i tegobe od alergija.

Povezana vest:  Prvi deo zimskog raspusta počinje 31. decembra

Jedna od važnih, a često zapostavljenih, mera koje bi trebalo da primenjuju sve osobe koje pate od alergija ili primećuju sklonost ka ovom oboljenju, je adekvatna nega kože. Jer, iako nose naziv koji ukazuje da u naše telo dospevaju preko disajnih organa, jedan od glavnih puteva ulaska okidača alergijskih reakcija u naše telo je upravo koža. Koža je naš najveći organ i prva i glavna linija odbrane od svih štetnih uticaja spoljne sredine. Ali, u obavljanju njene svakodnevne i neprestane odbrambene funkcije potrebna joj je pomoć koja podrazumeva adekvatnu i redovnu negu i zaštitu.

Povezana vest:  U Beogradu škole neće raditi sutra i prekosutra

Istraživanja su pokazala da razni aktivni sastojci, mahom prirodnog porekla, mogu pojačati zaštitnu funkciju kože. Pre svega to su dekspantenol, glicerin i pH5 citratni pufer – sastojci koje sadrže preparati Eucerin® pH5 linije! Preparati iz ove linije sadrže 5% dekspantenola koji je poznat kao provitamin pantenola ili vitamina B5. Ovaj aktivni sastojak jača prirodnu barijernu funkciju kože, obnavlja kožu i pruža joj efikasnu zaštitu.
Farmaceutska savetovališta za borbu protiv alergija biće aktivna do 31.08.2016., a pored stručnih saveta edukovanih farmaceuta o merama zaštite od alergija, zainteresovani će biti u prilici da dobiju i savet o izboru Eucerin® pH5 preparata koji odgovara njihovim potrebama, kao i da, pod posebnim uslovima, na poklon dobiju Eucerin® pH5 Losion za pranje tela.
INFO PLUS:
• Farmaceutska savetovališta za borbu protiv alergija“ biće aktivna u sedam ZU apoteka Lilly drogerie u Beogradu: TC Ušce, Bulevar Mihajla Pupina 6; TC Stadion, Zaplanjska 32; Zemun, Glavna 24; Njegoševa,Njegoševa 55; Cika Ljubina, Cika Ljubina 6; MZ Kozara, Dr. Ivana Ribara 91; Rakovica, Pilota Mihajla Petrovica 6; jednoj u Mladenovcu, Kralja Petra I 239/B, kao i u Pančevu u TC Aviv Park, Miloša Obrenovica 12 i u Novom Sadu u ZU apoteka Lilly drogerie Jevrejska, Jevrejska 2.

Povezana vest:  Najvoljeniji srpski par priprema venčanje iz snova

• Više informacija o tome kako mogu ostvariti mogućnost da dobiju poklon preparat iz Eucerin pH5 linije,zainteresovani mogu dobiti u apotekama u kojima rade Farmaceutska savetovališta za borbu protiv alergija.