Soul night of champions Novi Sad 11
„SOUL NIGHT OF CHAMPIONS“ U SPENSU
Debi Miličića u kik boksu
 
Odbrojavanje je završeno. U četvrtak u 21 čas novosadski „SPENS“ će biti svedok još jedne sjajne kik boks priredbe. U organizaciji promoterske kompanije „Mega promotion system“ održava se „SOUL NIGHT OF CHAMPIONS“ u sklopu koga će biti odrađeno šest mečeva, uključujući i dva duela za pojaseve profesionalnih prvaka Evrope, odnosno sveta.
Darko Popivoda, predsednik MSP kompanije je pozdravio prisutne, poželeo da SPENS bude pun i dodao:
–  Ovo je jedinstvena prilika da na ovako velikom događaju imamo, praktično, tri glavne borbe. Nenad Pagonis će napasti svetsku titulu protiv Agrona Pretenija, Miljan Vidović napada titulu prvaka Evrope protivnik je jak Laslo Sabo, a Darko Miličić debituje u kik boksu. Očekujem zaista veliki spektakl i pozivam sve Novosađane da dođu i uživaju.
Miodrag Jotić, predsednik KBS Novog Sada, partnera u organizaciji ovog meča, naglasio je da će svi oni koji dođu u SPENS imati prilike da se uvere u pravi kvalitet sporta:
–  Garancija da će u četvrtak u SPENS-u mečevi biti na vrhunskom nivou je i rejting koji borci imaju. Kvartet koji radi duele za profi titule se već dokazao u evropskim i svetskim ringovima. Jednako kvalitetne biće i uvodne borbe i biće to sjajna prilika da vidite pravi kik boks, čvrst i pravi borilački sport.
Srđan Bugarčić, supervizor WAKO PRO, je govorio o tehničkim detaljima meča:
– Nenad Pagonis i Agron Preteni se bore za pojas u disciplini lou kik do 88,6 kg, dok Miljan Vidović i Laslo Sabo odlučuju o tituli prvaka Evrope u disciplini K1 do 81,4 kg. Uvodni program obuhvata četiri borbe. Što se tiče delioca pravde, od srpskih sudija tu će biti Zoran Šimurina, Jelena Kuburić i Aleksandar Nađ, dok su neutralne sudije Mihaila Kolačeva iz Slovačke i Marko Pakor iz Italije.
Agron Preteni, borac iz Splita, rival je Nenada Pagonisa. Do sada su dva puta odmeravali snage, a o duelu za profi pojas Preteni je, između ostalog, rekao:
– Do sada smo imali dva meča, Nenad je slavio u oba. U četvrtak ću se potruditi da u SPENS-u bude obrnuto i da ostvarim prvi trijum. Uveren sam da će to biti sjajan meč.
Nenad Pagonis će posle 10 godina raditi meč u Novom Sadu. O novom izazovu je rekao:
– Dugo nisam radio u svom rodnom gradu, a obećao sam da ću, kad ponovo izađem pred publiku, dovesti borca ravnog sebi. Preteni je vrhunski takmičar koji uvek zaslužuje pun respekt i maksimalnu spremnost. Bez obzira na dosadašnje dve pobede u finalima, profi ring je nešto drugo. Maksimalno sam spreman, imao sam malo muke da skinem kilažu na 88,4 kg jer tu kilažu nisam radio pet godina. Očekujem pobedu, baš kao u svakom meču i verujem da će ovo biti zanimljiva borba u kojoj će publika uživati. Ovo nisu ni moja kategorija ni moja disciplina, ali volim izazove pa sam se upustio i u ovu priči sa ciljem da ostvarim još jednu pobedu i riznicu obogatim novom titulom.
Laszlo Szabo se zahvalio organizatorima na pozivu i istakao:
– Velika čast je boriti se za profi pojas protiv borca kakav je Vidović. To je novi izazov za mene, šansa da mu se revanširam za poraz u Bilbau u finalu Evropskog prvenstva. Miljan je odličan borac, uspesi dovoljno govore o njemu. Očekujem sjajnu borbu u kojoj će publika uživati.
Miljan Vidović će posle evropske i svetske amaterske krune pokušati da osvoji i profi pojas:
– Za ovaj duel, najvažniji u dosadašnjoj karijeri, pripremao sam se tri meseca. Kao apsolutni vladar u disciplini K1 kategoriji do 81 kg u amaterskoj konkurenciji želim da se potvrdim i na profi sceni. Sabo je odličan borac, ima kontra gard što je zahtevalo posebnu taktiku za njega. Očekujem pobedu.
Posle uspešne košarkaške karijere Darko Miličić će debitovati u kik boksu. Ističe da njegov meč ne zaslužuje poseban tretman jer momci koji se bore za profi titule su oni koje treba gledati i podržati:
– Ovi momci će biti spektakl, ja sam samo uvodni meč oko koga ne treba dizati posebnu prašinu. Moja jedina želja je da sve protekne u najboljen redu jer verujem da i Radojičin u duel ulazi sa istom željom – da bude što kvalitetniji i da traje što duže.
Radovan Radojičin je svestan da će i njegov meč imati epitet borbe večeri zbog Miličićevog debija.
– Samo želim da u četvrtak sve prođe kako treba, bez povreda. Nadam se da ćemo pružiti dobru borbu i da će pubila uživati i u tom duelu.
 
 
 
RASPORED BORBI
 
21 ČAS
Low kick do 71 kg: Luka Spremo (Batajnica) – Miloš Keljanović (Vojvodina Veletabak). Do 86 kg: Denis Marjanović (Banja Luka) – Miloš Marković (Crvena zvezda Delije). K1 rules do 70 kg: Tijana Srdić (Vojvodina Veletabak) – Aleksandra Krstić (Pagonis tim).
22 ČAS
Meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope u disciplini K1 rules do 81,4 kg: Miljan Vidović (Srbija) – Laszlo Szabo (Mađarska).
K1 rules +91 kg: Darko Milićić (Pagonis tim) – Radovan Radojičin (Senta).
Meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u disciplini low kick do 88.6 kg: Nenad Pagonis (Srbija) – Agron Preteni (Hrvatska).
 
MILIČIĆ „POKVARIO“ VAGU
 
Po završetku meča obavljeno je i zvanično merenje. Vidović i Sabo su odadili merenje bez problema, a kad je na vagu stao Darko Miličić na displeju se pojavilo ERROR (greška) što je izazvalo salvu smeha. Naknadno je vaga pokazala 138 kg
K1 RULES DO 81,4 kg:
Miljan Vidović – 80,1 kg
Laszlo Szabo – 80,4 kg
K1 RULES +91 kg:
Darko Miličić –  ERROR – 138 kg
Radovan Radojičin – 93,7 kg
LOW KICK DO 88,4 kg:
Nenad Pagonis – 88,4 kg
Agron Preteni – 87,5 kg
 
 
DEBI MILIČIĆA
 
Spektakl u Novom Sadu će, pored dva meča za titule profesionalnih prvaka Evrope tj sveta, biti specijalan i po tome što će večeras u dvorani SPENS debitovati Darko Miličić. Nekadašnji drugi pik NBA-a, osvajač šampionskog prstena sa Detroitom, odradiće prvi meč u kik boksu u najatraktivnijoj disciplini K1 rules.
– Veliki problem je bilo pronaći najpre rivala, a potom i sparing partnera za mene. Jesam velik čovek, ali sam početnik u kik boksu, a svi su se ponašali kao da im na sparing dolazi Majk Tajson. Prvi sparing sam imao sa Pagonisom i pao je nokaut. Onda sam radio sa „lokalnim tabadžijama“ i verujem da smo uspeli da formu dovedemo na potreban nivo.
 
Povezana vest:  EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLAĐE I STARIJE JUNIORE, Srbi dobili rivale, spremni za borbe