kik boks ring

Novopazarke se bore za svetske titule u lou-kiku

Trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak rekao je danas da su njegove takmičarke Ajla Lukač i Saida Bukvić spremne da 27. decembra u tom gradu postanu svetske prvakinje u lou-kiku, u verziji Svetske kik-boks i karate unije (WKU). 
-Kolega Salih Đerlek i ja dali smo sve od sebe da ih dobro pripremimo, pa nestrpljivo čekamo petak i prvi gong. Protivnice su veoma kvalitetne i trofejne takmičarke, ali zelimo da im preotmemo titule – rekao je Dupljak radiju Sto plus. 
Lukačeva će za protivnicu u kategoriji do 52,5 kilograma imati Grkinju Erini Avramidu, dok će se Bukvićeva u kategoriji do 55 kilograma boriti sa Tanjom Brulc iz Slovenije. 
-Spremnija sam nego pre tri meseca, kada sam postala profesionalna prvakinja Evrope. Sličnih smo stilova, neće biti lako, ali nadam se da će moja upornost presuditi da sampionski pojas ostane u Pazaru – kazala je Saida Bukvić. 
Osim mečeva za svetske titule, publika će u petak u dvorani Pendik, počev od 18.00, moći da vidi i veliki broj uvodnih borbi. 

Povezana vest:  PRVENSTVO BALKANA, Sastav Srbije za takmičenje u Šumicama