muta nikolic cz rad

Nikolić: Zvezda je favorit, ali dolazimo da se borimo

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić rekao je danas da je Crvena zvezda apsolutni favorit u predstojećem duelu protiv njegove ekipe u domaćem šampionatu. 
-Zvezda je apsolutni favorit, pogotovo na domaćem terenu… Nikako ne smemo ući u jurnjavu s njima, jer imaju izuzetno sposobne igrače. Mi smo dosta salbija i umorna ekipa, ali se nećemo predavati, pružićemo sve od sebe – rekao je Nikolić agenciji Beta. 
Kragujevčani trenutno imaju jednu pobedu manje od Zvezde u Superligi, pošto su posle prvog kola i poraza od Partizna vezali dva trijumfa, protiv Crnokose 90:74 i Metalca 80:69. 
-Zvezda je nas veliki zalogaj… Nama je važno da se borimo za prva četiri mesta i da pobeđuejmo slabije ekipe, da u tim mečevima učinimo maksimum – rekao je Nikolić. 
On je dodao da crveno-beli, pored kvaliteta, imaju i prednost duge klupe, kao i da se izostanak Raška Katića i Ivana Radenovića neće mnogo primetiti. 
-Kod njih u tim svi igraju, jako su dobri, imaju odlične individualce. Katić im neće igrati, za Radenovića nemam informaciju, ali će nadomestiti oni to svojom klupom – rekao je Nikolić. 
Strateg Radničkog rekao je da njegova ekipa ima dosta problema sa povredama, pošto će čka pet igrača biti van tima, a da se posle duže pauze u ekipu vratio Stefan Jović. Crvena zvezda će sutra od 19.00 u hali Pionir dočekati Radnički u utakmici četvrtog kola Superlige Srbije. 

Povezana vest:  EVROLIGA, Pobeda Neptunasa, poraz Valensije