partizan cedevita kzn

FAJNAL 4 ABA LIGE

Vujošević: Nadam se da prstenje neće menjati vlasnika

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da se nada da će njegov tim odbraniti titulu šampiona Jadranske lige i da pobedničko prstenje neće menjati vlasnika.
-Dok se ne završi Fajnal-for Partrizan je šampion, brani trofej, a nadam se da će prsten ostati na starom mestu. Ovaj turnir je krešendo cele sezone, ali meču pristupamo kao i svakom drugom. Očekuje nas izuzetno važan meč, ulog je plasman u Evroligu, što za nas znači i preživljavanje kluba – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u KOMBANK areni. 
Crno-beli sutra igraju protiv Cedevite, dok se danas su u prvom polufinalu sastaju Crvena zvezda i Cibona. 
-Respektujemo Cedevitu, dobro su selektirana ekipa, imaju odličnog trenera i logistiku, kao i stabilnu materijalnu situaciju. Dobro se poznajemo, igrali smo dva puta ove sezone. Hrabrost je ostati uspravan i pod pritiskom – dodao je Vujošević.
On je pozvao navijače da podrže ekipu i navijaju sportski bez nacionalističkih ispada.
Kapiten Partizana Žofri Lovernj kao posebnu opasnost u timu Cedevite izdvojio je Nolana Smita, Jusufa Nurkića i Mira Bilana.
-Očekujemo veoma tešku utakmicu, izuzetno je značajna zbog plasman u Evroligu. Poštujemo Cedevitu i spremni smo da se borimo do kraja za pobedu – rekao je Lovernj.
Trener Cedevite Jasmin Repeša istakao je da su se Zagrepčani dobro spremili i izuzeno motivisani čekaju meč sa Partizanom.
-Neka pobedi onaj koji bude najbolji na terenu, znamo da igramo na vrućem parketu kakav je Partizanov. Ovde su gubile i mnogo jače ekipe od Cedevite. Partizan nije samo juče, danas i sutra, on je istorija, a nismo ni mi mali klub – rekao je Repeša.
Težak meč u Areni očekuje i iskuni bek Cedevite Marino Baždarić.

Povezana vest:  Džikić: Čeka nas težak posao protiv Partizana

lovrenji i bazdaric
-Partizan je kvalitetena ekipa, koja je ove sezone igrala u Top 16 fazi Evrolige, igra pred svojim navijačima. Dobili smo ih u Zagrebu u ligaškom delu i to je recept za uspeh. Protivnik ima sjajnu ekipnu igru, manje se oslanja na individualce, ima svoj sistem, ide putem koji je zacrtao uprkos problemima – zaključio je Baždarić.
Konferenciji za medije prisustvovao je i generalni menadžer lige Roman Lisic, koji se složio sa Vujoševićem i Repešom da je plej-of pravedniji način za završetak takmičenja, ali da je najveći problem predstavlja kalendar takmičenja. Utakmica između Partizana i Cedevite igra se sutra od 20 sati.

Povezana vest:  Ognjen Dobrić potpisao četvorogodišnji ugovor sa Zvezdom