nemanja dangubic promo

Dangubić: U Zvezdu zbog Evrolige

Novi košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić rekao je da je došao u taj klub zato što želi da napreduje i zato što će klub igrati u Evroligi. 
-Zvezdu sam izabrao zbog toga što želim još više da napredujem I da se kao igrač dokažem na najvišem nivou, a to je Evroliga. U Crvenoj zvezdi imam sve uslove za to, a što je najvažnije klub ima visoke ambicije i to se poklapalo sa mojim razmišljenjem. Jako sam srećan što sam došao – rekao je Dangubić za sajt kluba. 
Visoki bek je drugo pojačanje crveno-belih u ovom prelaznom roku, posle Nikole Kalinića. 
Dangubić je bio na pripremama reprezentacije, ali ih je napustio zbog kolena. Sada je objasnio da nije u pitanju povreda, već napori zbog duge sezone. Igrač je posle sezone u Jadranskoj i Superligi, učestvovao u kampu u Trevizu, a onda je išao u SAD na draft. 
-Sve to je bilo jako naporno, ne samo treninzi već i duga i brojna putovanja. Sa otečenim kolenom sam i došao na pripreme reprezentacije i zbog toga nisam bio u trenažnom procesu. Potrebno mi je da malo mirujem i, prema najavama lekara, za desetak dana bi trebalo da bude sve u redu. Očekujem da ću biti spreman za početak priprema sa Crvenom zvezdom – rekao je Dangubić. 
Njega je na draftu izbrala Filadelfija sa 54. pozicije, ali su njegova prava odmah prosleđena u San Antonio, šampiona lige. O odlasku u SAD još ne razmišlja, a sada je rekao da će se koncentrisati samo na Zvezdu, u kojoj će nositi dres sa brojem šest. 
-Želim da se zahvalim Mega Vizuri, treneru Dejanu Milojeviću I kompletnom stručnom štabu na dve divne sezone. Za to vreme mnogo sam napredovao kao čovek i igrač. Zahvalnost dugujem i ljudima iz uprave kluba za sve što su mi omogućili. Poželeo bih im mnogo sreće u budućnosti – rekao je on. 

Povezana vest:  Alimpijević: Popravljamo stvari iz utakmice u utakmicu