aleksandar djordjevic kzn arena

Đorđević: Medalja je kao Mont Everest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je danas da bi plasman u polufinale predstojećeg šampionata sveta bio uspeh, a da bi osvajanje medalje bilo veliko kao Mont Everest.
On je ocenio da je domaćin Španija najveći favorit za zlatnu medalju, ali da će se sve ipak najbolje videti na terenu.
-Govorio sam to i pre tri meseca kada se nije znalo da će se selekcija SAD susresti sa otkazima i povredama ključnih igrača. Sve je organizovano tako da Španija titulom kruniše silazak sa scene jedne velike generacije u kojoj su Gasol, Navaro, Kalderon, Rejes… Ali, ne priznajem da je bilo ko bolji pre utakmice. Uostalom, teren nikada ne laže – rekao je Đorđević u intervjuu za NIN.
On je dodao da je neodazivanje igrača u reprezentaciju koje je prethodnih godina uzelo maha rezultat straha od neuspeha i dodao da u reprezentativnoj košarci, i na evropskom i na svetskom nivou, vlada nepisano pravilo da samo medalje krunišu prave veličine.
-Kada Toni Parker bude završavao karijeru, siguran sam da će reći da mu je najdraža titula prvaka Evrope sa Francuskom, uprkos brojnim NBA trofejima sa San Antonijom. Ovo prvo je strast, emocija, a ovo drugo posao. Isto mogu da kažem za sebe i mnoge moje kolege koji su osvojili titulu sa reprezentacijom – kazao je Đorđević.
Svetsko prvenstvo u Španiji održaće se od 30. avgusta do 14. septembra, a Srbija će igrati u grupi A u Granadi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

Povezana vest:  Crvena zvezda kažnjena sa 2.000 evra