carls

Čarls Dženkins stigao u Beograd

Čarls Dženkins doputovao je u Beograd. U odličnom raspoloženju, sa prepoznatljivim osmehom na licu. Moglo bi se reći i u veoma dobroj formi što i ne čudi s obzirom da nam je Dženkins potvrdio da je sa treninzima počeo još 3. avgusta. Ova činjenica svakako neće biti zanemrljiva za stručni štab, s obzirom da će Čarls u subotu otputovati na Zlatibor i priključiti se ekipi na pripremama.
– Dobro pamtim planinu Zlatibor. Jedinstven trenažni kamp. Drugačije je od svega sa čim sam imao prilike da se susrtenem u karijeri. Sve je isplanirano do najsitnijeg detalja – počeo je priču Dženkins koji je u Beograd došao sa tri ogromne putne torbe.
– U jednoj torbi su mi samo cipele – objasnio je Čarls razloge za tako glomazan prtljag uz nezaobilazni osmeh.
– Čuo sam se sa nekolicinom saigrača nedavno. Pričao sam sa Rebom, Lazom, kondicionim trenerom Gačevićem. Svi su dobro, rekli su mi da vredno rade. Razgovarao sam i sa Bobijem Marjanovićem, koji mi je po ko zna koji put ponovio koliko mu je žao što nisam mogao da dođem na njegovu svadbu. Svi oni su zaista sjajni momci, ceo tim. Jedva čekam da ih vidim.
Posle dva meseca odsustva Dženkins je priznao i da se uželeo Beograda:
– Odlično se osećam. Dobro sam se odmorio. Uživao sam u vremenu koje sam provodio sa porodicom i bliskim prijateljima. Dosta vremena bio sam na Long Ajlendu, gde imam kuću. To je veoma blizu univerziteta na kom sam studirao i sve to mi je jako prijalo.
Odmor u Americi Dženkins je uglavnom provodio putujući:
– Zaista sam mnogo putovao. Išao sam širom Amerike i obilazio rođake koje jako dugo nisam video. Posebno zabavno mi je bilo u Las Vageasu. Tamo sam posetio Demarkusa Nelsona. Kao što znate, Las Vegas je mesto na kome možete da potrošite mnogo novca , zato sam odlučio da sa Demarkusom provedem samo četiri dana. Sjajno smo se proveli, a pričali smo naravno i o Crvenoj zvezdi i svemu onom što nas očekuje naredne sezone.
Posle Demarkusa Nelsona Dženkins će na poziciji plejmejkera sarađivati sa još jednim sjajnim Amerikancem – Markusom Vilijamsom:
– Ne poznajem ga lično, ali sam prošle sezone dok je igrao za Lokomitivu Kuban mogao na delu da se uverim koliko je kvalitetan igrač. Ono čega se takođe sećam je podatak da je bio jedan od najboljih igrača u srednjoj školi i na Univerzitetu Jukon gde je imao sjajnu karijeru. Sećam se i jedne utakmice dok je još bio u srednjoj školi kada je igrao protiv Lebron Džejmsa. Taj meč izazvao je veliku pažnju javnosti, direktno je prenošen na televiziji. Ne mogu da se setim kako je tada odigrao Vilijams, jer je kompletan fokus bio na Džejmsu. Ipak, siguran sam da ćemo dobro sarađivati – rekao je Dženkins.

Povezana vest:  RED BULL KING OF THE ROCK 2014, Poznati finalisti, sutra borbe za odlazak u zatvor