sale djordjevic crvena majica

SP ŠPANIJA 2014

Đorđević: Odbrana donela pobedu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je igra u odbrani odlučila meč sa Iranom na Svetskom prvenstvu u Španiji. 
-Moramo da damo kredit i ekipi Irana koja je odigrala prvo poluvreme na jednom visokom nivou pogotovu preko njihovog najboljeg igrača (Hameda) Hadadija, gde mi nismo našli način da ga zaustavimo – rekao je Đorđević novinarima u Granadi. 
-Jedan naš kvalitet je taj da nikad nismo stajali sa odbranom i iz te odbrane je došla izvanredna treća četvrtina gde smo dobili utakmicu uz jedan sjajan pritisak na njihovom plejmejkeru Stefana Markovića, čija nas je energija ponela i vodila do pobede – dodao je on. 
Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Iran sa 83:70 u trećem kolu takmičenja Grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji. 
-Idemo dalje, mirne glave, bez obzira na poraz od Francuske, da se što bolje odmorimo i da pripremimo utakmicu protiv Brazila koja će biti izuzetno teška, jer su oni, po mom mišljenju, jedan od kandidata za osvajanje čak i najsjajnije medalje – kazao je Đorđević. 
Selektor Srbije je istakao da su veliki protivnici uvek bili i veliki izazov. 
-Mislim da imaju sjajnu ekipu, ali to su izazovi koji su za nas uvek bili privlačni. Tako je i sa Brazilom. Mislim da možemo da odigramo dobru utakmicu i da tražimo novu pobedu. Svaku utakmicu protiv prestižnih rivala svi mi želimo da pobedimo tako da nadam se da će biti manje tenzije, tako da možemo da pružimo još bolju partiju – rekao je Đorđević. 
On je naveo da su svi igrači zdravi i da problema jedino ima kapiten Nenad Krstić. 
-Svi su zdravi, sem Krstića. Vodimo računa o njegovom zdravlju, ali ima još utakmica na ovom Svetskom prvenstvu gde će on imati svoju pravu ulogu – dodao je Đorđević. 
Sutra je dan pauze u ovoj grupi, a „orlovi“ u sredu igraju protiv Brazila. 

Povezana vest:  Ponuda za Raduljicu iz Kine