sale djordjevic ekipa-spSP ŠPANIJA 2014
Đorđević: Dosta sam naučio od svojih igrača

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je ponosan na svoje košarkaše posle osvojene srebrne medalje na Svetskom prvenstvu.
-Jako sam ponasan na moje igrače, što sam njihov trener. Želim da im se zahvalim na srcu i profesionalnosti. Oni su zaslužili sve pohvale, oni su ti koji su ostvarili ovo sve. Oni su pravi tim, stvorili su hemiju. Drago mi je što sam bio uz njih, dosta sam naučio od njih – rekao je Đorđević novinarima posle utakmice.
Srbija je u Madridu izgubila od SAD sa 129:92 u finalu Svetskog prvenstva u Španiji i tako ostala bez trofeja.
-Ovo srebro je za nas kao zlato. Ovo niko nije očekivao do nas. Trenutno smo malo razočarani, svi smo mi takmiari. Amerikanci su bili bolji, razbili su nas. Čestitam im na tome – kazao je Đorđević.
Selektor je istakao da srpski nacionalni tim svaki put nauči nešto kada igra protiv Amerikanaca.
-Ovo je prvi put posle 12 godina da igramo potiv SAD. Svaki put kada igramo protiv ovakvih timova mi naučimo nešto. Moramo češće da igramo sa njima kako bismo napredovali u svim segmentima igre-naveo je selektor „orlova“.
Prema njegovim rečima, protiv ekipe SAD je teško napraviti taktiku.
-Mi igramo odbranu jedan na jedan. To je naše oružje na ovom turniru. Hteli smo da igramo timsku odbranu, čovek na čoveka. Protiv SAD je teško napraviti neku taktitku. Bez obzira na sve, zadovoljan sam kako smo se zalagali na terenu – istakao je Đorđević.
On je dodao da je cilj Srbije da se na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru ponovo sastanu sa selekcijom SAD.
-Mi nemamo igrača u NBA ligi. Imao sam neke igrače bez ugovora, nekoliko igrača u vrhunskim evropskim timova. Amerikanci nisu doveli Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta, ali ovo su najbolji igračiiz NBA – rekao je Đorđević.

Povezana vest:  EVROKUP, Pobeda Ulma u Kazanju, trijumf Lokomotive i Budivelnika

PHOTO: GERARD JULIEN/AFP