KRSTIC FINALE 1SP ŠPANIJA 2014
Kapiten Nenad Krstić se povukao iz reprezentacije Srbije

Kapiten srpskih košarkaša Nenad Krstić saopštio je večeras da se povlači iz reprezentacije posle osvojene srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji.
-To je to, ovo je moja poslednja godina u reprezentaciji. Drugi smo na svetu posle toliko godina… Vraćamo se polako na stare staze uspeha. Ovo dosta znači za našu košarku, a prvenstveno za nas – rekao je Krstić novinarima u Madridu.
Krstić je predvodio Srbiju do srebrne medalje na Svetskom prvenstvu, gde je njegova ekipa u finalu izgubila od SAD sa 129:92.
-Videli ste sve. Finale je bilo teško za nas, teško je igrati sa ovakvim igračima, dosta su mlada ekipa, baziraju igru na tranziciji. Danas su, ipak, pogodili dosta šuteva za tri poena. Ubacili su čak 11 trojki u prvom delu i bilo je jako teško za nas da se vratimo u igru. Nismo ispoštovali i neke dogovore iz svlačionice i to je to – kazao je 31-godišnji centar.
Krstić je pored srebrne medalje u Španiji sa reprezentacijom Srbije bio drugi na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Srbija danas igra protiv Brazila na Svetskom prvenstvu

PHOTO: Anadolu Agency/Anadolu Agency