jaka blazic cz valensijaBlažič: Ne smemo sada da se opustimo

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je da njegova ekipa ne sme da se opusti posle današnje pobede nad Valensijom u Evroligi.
-Sada polako, ne smemo da se opustimo… Znali smo šta da očekujemo i zabeležili smo veoma važnu pobedu posle onog nesrećnog poraza od Neptunasa. Cilj nam je i dalje plasman u Top 16 fazu, ali polako, optimista sam – rekao je Blažič novinarima posle utakmice u Areni.
Zvezda je kao domaćin u Beogradu savladala Valensiju sa 76:63 u trećem kolu Grupe D i tako zabeležila drugu pobedu u Evroligi.
-Sada moramo malo da se odmorimo i da se dobro spremimo za sve ono što nas očekuje u narednom periodu, a to je serija teških utakmica i to posle dana u kojima smo malo trenirali zbog mnogo putovanja – kazao je Blažič.
Kapiten ekipe Luka Mitrović rekao je da je u pobedi nad Valensijom presudila velika želja i motivacija njegovih saigrača, kao I odlično odigrana odbrana.
-Odigrali smo vrhunsku odbranu, posebno u prvom poluvremenu kada smo iz nje dolazili do laganih poena kojima smo podizali samopouzdanje. Sada kada pogledam, skor je mogao da bude i 3/0. Možda ostaje mali žal, ali ne gledamo ni mnogo unapred, ni mnogo unazad – rekao je Mitrović.
Nemanja Dangubić je naveo da crveno-beli energiju sa domaćeg terena moraju da prenesu i na gostujući.
-Igramo jako dobro na domaćem terenu i tu energiju moramo da prenesemo i na gostujući – istakao je Dangubić.
Najefikasniji u Zvezdi sa 16 poena, Boban Marjanović kazao je da je njegova ekipa zabeležila važnu pobedu.
-Ovo je stvarno važna pobeda protiv velike ekipe. Poslednja četvrtina je bila kritična, malo smo se opustili, oni krenuli jače, ali dobro je. Idemo dalje, moramo da vratimo taj poraz od Neptunasa, ima još mnogo da se igra – kazao je Marjanović.
Nikola Kalinić je rekao da žali zbog poraza od Neptunasa prošle nedelje.
-Ostaje žal zbog poraza od Neptunasa… Pokazali smo da igramo dobro, ali ima tu još segmenata koje moramo da popravimo. Shvatili smo šta i koliko možemo, ‘teramo’ koliko možemo i nadamo se najboljem – rekao je Kalinić.
Zvezda će u sledećem kolu na svom terenu igrati protiv Olimpijakosa, naredne nedelje.

Povezana vest:  Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju posle poraza

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES