Galatasaray zvezdaSvedočenje: Navijači u Istanbulu prošli kroz pakao

Jedan od navijaea Crvene zvezde koji je bio u Istanbulu u petak rekao je da su oni od dolaska u Tursku bili na meti napada i da je tokom cele utakmice u hali „Abdi ipekči“ bilo vrlo opasno i napeto.
-Unutra je bio haos. Čim smo ušli, krenule su pretnje i napadi na nas. Turski navijači su nas sabili u jedan ćošak i konstantno se zaletali, gađali bakljama, stolicama, topovskim udarima. Bilo je jako neprijatno. Sa nama je bilo i žena, pa čak i Turaka, koji su bili zgroženi količinom mržnje u hali. Prećeno nam je na srpskom jeziku, pevale se uvredljive pesme, mahalo albanskim i bosanskim zastavama – ispričao je Dušan Jovanović za informativni portal Vice Srbija.
Jedan od poznatijih zvezdaša Jovanović, koji redovno prati klub na gostovanjima, za Vice Srbija kaže da je tokom cele utakmice bilo vrlo opasno i napeto u hali.
-Svi smo u šoku ovog jutra. Ne možemo da verujemo da je dečko ubijen – rekao je Dušan koji se spremao da krene u Beograd.
Dušan je dodao da je srećom, obezbeđenje u samoj hali bilo dobro organizovano, i da su zvezdaši bili okruženi po jednim prstenom redara i policije.
Utakmici između Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom u hali je pratilo oko 60 navijaea beogradskog tima, dok je njih 200 ostalo ispred hale.
Tu su bili napadnuti od strane domaaih navijaea, a jedan od njih je zadobio smrtonosne povrede nakon kojih je preminuo.
Navijači Crvene zvezde prošli su kroz pakao u petak uveče u Istanbulu, preneo je portal, dodajući da je u tom paklu život izgubio dvadesetpetogodišnji mladić iz Beograda, Marko Ivković.
-Bilo je stvarno gadno ispred hale – jedino je što je za Vice za Srbiju vidno utučen rekao je jedan od poznatijih „Delija“.
-Dogovor je da ne dajemo izjave – dodao je on kratko.
Marko Ivković je, kako saznaje Vice Srbija, u Istanbul stigao kolima sa tri druga. Ubijen je ubodom noža direktno u srce dok se nalazio na začelju kolone blizu hale u kojoj se igrala utakmica Evrolige između domaćeg Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom.
Kolonu od oko 200 Delija dočekala je policija. Nije im omogućeno da kupe ulaznice niti da uđu u halu.
Potom su krenuli napadi domaćih navijača i sukobi sa policijom.
Za to vreme, u hali se okupilo oko 30 navijača Zvezde koji su pojedinačno kupovali ulaznice i došli do sportske hale Abdi Pekči, navodi taj portal.

Povezana vest:  NBA VESTI, Peđa Stojaković bez ugovora sa Dalas Maveriksom, Čendler na izlaznim vratima