radonjic cz nep komarena 27112014 017Radonjić: Nije bilo lako, sad smo u mnogo boljoj poziciji

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da nije imao lak posao da spremi ekipu za utakmicu protiv Neptunasa, s ozbirom na celokupnu atmosferu nakon ubistva navijača crveno-belih Marka Ivkovića u Istanbulu.
Crvena zvezda je večeras u Kombank areni pobedila Neptunas sa 79:62 u 7. kolu D grupe Evrolige i napravila krupan korak ka plasmanu u Top 16.
-Znali smo koliko je ovaj meč bitan, ostavljao nas je u trci za Top 16, sad smo u mnogo boljoj pozciji. Nije bilo jednostavno pripremiti se za duel, znate i sami kakva se tragedija desila. Imali smo i težak raspored, malo vremena za odmor, međutim, izdržali smo sve, izneli pritisak i pokazali da se od nas može očekivati puno i u narednim utakmicama – rekao je Radonjić na konferenciji za medije.
On je dodao da još ništa nije gotovo, kada je u pitanju plasman crveno-belih u narednu fazu takmičenja.
-Bez obzira na našu pobedu i trijumf veći od dva poena razlike, ništa još nije gotovo. Razmišljamo samo o sledećem protivniku, čeka nas novi težak zadtak i meč protiv Partizana – rekao je Radonjić.
Trener Zvezde osvrnuo se i na veliki pad u igri njegovog tima u finišu prvog poluvremena, kada se Neptunas serijom 19-0 vratio u meč.
-Stekli smo visoku prednost i samopouzdanje je bilo na visokom nivou, što nosi i drugu stranu. Pokušali smo da vratimo ekipu u normalu, međutim, vezali smo nekoliko grešaka, a onda je Neptunas pogodio neke šuteve i vratio samopuuzdanje. Nedopustivo je da naprave toliku seriju, potrudićemo se da ispravimo to tokom treninga, ali odreagovali smo kvalitetno na situaciju i pokazali da imamo snagu- zaključio je Radonjić.

Povezana vest:  KKK Radnički: jezero spremno za 'potop' Požarevca

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES