vilijams cz neptunas

Blažič: Sposobni smo da pobedimo svakoga, Vilijams: Na redu je Partizan

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je da je njegova ekipa današnjom pobedom u Beogradu nad Neptunasom veoma blizu plasamana u Top 16 fazu Evrolige. 
-Ostalo je još tri utakmice i mislim da smo sposobni da dobijemo svaku od preostale tri ekipe. Veoma smo blizu plasmana u Top 16 fazu, ali će to biti veliki izazov za sve nas – rekao je Blažič novinarima posle utakmice u Areni. 
Zvezda je kao domaćin pobedila Neptunas sa 79:62 i tako stigla do četvrte pobede u Grupi D Evrolige, ali i napravila veliki korak ka plasmanu u Top 16 fazu. Blažič je kazao da njegov tim uopšte ne razmišlja o umoru. 
-Ambiciozni smo, mladi i drago nam je što uopšte igramo ovakve utakmice, tako da o umoru i ne razmišljamo – rekao je Blažič. 
Zvezda je odlično odigrala prvu četvrtinu, ali je Neptunas u drugoj deonici napravio seriju od 19:0 i prešao u vođstvo. U nastavku meča, izabranici Dejana Radonjića su zaigrali mnogo bolje i na kraju sasvim zasluženo pobedili.
-Dobro smo počeli, stekli smo rano vođstvo, ali su nas oni izgurali i uz pomoć skoka uspeli da se vrate. Na poluvremenu smo se dogovorili da odigramo najbolje što možemo i da bolje branimo skok, što smo I uradili. Tako su nam se otvorile kontre i laki poeni, a mi tako najviše volimo da igramo – rekao je Dženkins. 
Dženkins od početka sezone ne igra prema očekivanjima, a večeras je ubacio 10 poena, te je novinare zanimalo da li njegove dobre partije mogu da se očekuju i u nastavku sezone. 
-Ne razmišljam tako, idem urtakmicu po utakmicu. Trener i saigrači imaju veliko povrenje u mene, a ja se uvek trudim da igram najbolje što znam – rekao je Dženkins. 
Plejmejker Markus Vilijams je kazao da Zvezda mora ozbiljno da shvati preostale utakmice u prvoj fazi Evrolige. 
-Svaka utakmica je važna, još nismo stigli do Top 16 faze i sve protivnike moramo ozbiljno da shvatimo. Ipak, trenutno nam je najvažniji susret sa Partizanom u Jadranskoj ligi. To moramo da dobijemo, jer ne postoji važnija utakmica od sledeće – rekao je Vilijams. 

Povezana vest:  Radonjić: Protiv Budućnosti da popravimo igru