velimir gasic i ekipa

Gašić: Nema tugovanja, potrebna reakcija protiv Solnoka

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić rekao je danas da ekipa mora što pre da zaboravi poraz od Budućnosti (72:61) i okrene se još jednom važnom meču Jadranske lige protiv Solnoka.
Crno-beli su prvi deo regionalnog takmičenja završili na sedmom mestu sa skorom 6-7, moraju pod hitno da počnu da pobeđuju ukoliko žele u plej-of, a prva prilika za to biće sutrašnji meč sa Solnokom.
-Veoma je bitno da se igrači mentalno i fizički, koliko god je to moguće, vrate u normalan ritam, jer nas ček, po značaju i težini ništa manja utakmica sa ekipom Solnoka. Vremena za tugovanje posle poraza od Budućnosti nemamo, već je bitna dobra reakcija i da napravimo pomak u kvalitetu igre – rekao je Gašić za klupski sajt. 
Gašić će i na ovom meču voditi Partizan, pošto je prvi trener Duško Vujošević suspendovan zbog isključenja na utakmici protiv Mega Leksa.
On je dodao da Solnok ima dobar tim, sastavljen od veoma iskusnih i kvalitetnih igrača.
-Neznatno su izmenili ekipu u odnosu na početak sezone i doveli su na poziciji plejmejkera Gibsona, koji je za njih veliko pojačanje. Podigli su na viši nivo prag timske igre, što pokazuju i rezultati koje su postigli u dosadašnjem delu takmičenja u Evrokupu, a pre svega u Jadranskoj ligi. Solnok je kao i mi u grupi ekipa koje se bore za plasman u plej-of i izlazak u neko od evropskih takmičenja naredne godine – konstatovao je Gašić. 
Utakmica 14. kola između Partizana i Solnoka igra se sutra od 20 sati u hali Pionir.

Povezana vest:  23. KOLO KOŠARKAŠKE LIGE SRBIJE, Pobeda Vojvodine u Kragujevcu