vassilis spanoulis

Spanulis: Olimpijakos i Zvezda su za mene isti tim

Legendarni grčki košarkaš Vasilis Spanulis izjavio je kako su Crvena zvezda i Olimpijakos za njega isti timovi i da je uživao na utakmicama protiv crveno-belih iz Beograda. 
-Prošle sezone je bilo prelepo igrati pred navijačima Zvezde, nisam očekivao takvu podršku i potpuno su me oduševili. Olimpijakos i Crvena zvezda su bratski klubovi i ja ih gledam isto. Uvek je lepo doći u Beograd i igrati pred ovom fantastičnom publikom – izjavio je Spanulis za Tanjug posle revijalne utakmice „Beobasket stars“ u Kombank areni.
Spanulis je istakao da nije zabrinut, jer je njegova ekipa ostala bez bitnih igrača za sledeću sezonu, pošto se već nalazila u takvoj situaciji.
-Napustio nas je Kostas Slukas koji je bio važan faktor naše porodice. Veoma nam je žao što on i uprava nisu uspeli da nađu kompromisno rešenje, ali mi smo igrači i naše je samo da igramo košarku. Osim njega otišao je i Danston u Efes, ali nije prvi put da nam se ovo dešava. Posle 2012. godine iz kluba je otisao Duda Ivković, a za njim i par bitnih igrača. Verujem da će uprava pronaći adekvatna pojačanja za sledeću sezonu – rekao je grčki košarkaš.
Spanulis se zatim osvrnuo na predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci, kao i na konstanto jačanje turskih klubova.
-Nisam imao ponude iz Turske, ali njihovi klubovi su u razvoju. Imaju velike budžete i uvek traže najbolje igrače na tržištu. Što se tiče Evropskog prvenstva očekujem jako kvalitetno takmičenje. Srbija ima sjajan tim, odlično su igrali na Svetskom prvenstvu i osvojili su srebrnu medalju. Biće jedan od favorita za osvajanje turnira – poručio je Spanulis.
As Olimpijakosa dodao je da ne razmišlja o odlasku iz Pireja i da je potpuno fokusiran na sledeću sezonu.
-Imam još godinu dana ugovora sa Olimpijakosom, nadam se da ću i sledeće sezone biti na visokom nivou, kao i kompletan tim. Uvek imamo najviše ambicije i ako nas povrede zaobiđu bićemo konkurenti svima – zaključio je Spanulis.
Spanulis je u Olimpijakosu od 2010. godine, a prethodno je nosio dresove Aela, Marusija, Panatinikosa i Hjustona.
Sa reprezentacijom Grčke osvojio je tri medalje, zlato na EP u Beogradu 2005, broznu četiri godine kasnije u Poljskoj i srebro na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine.

Povezana vest:  Đorđević: Ovo je bila najteža utakmica na turniru