milos teodosic tri prsta polozena

Teodosić: Zadovoljio bih se i šestim mestom, ali želimo u finale

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da mu je finale cilj na Evropskom prvenstvu jer donosi plasman na Olimpijske igre, ali da bi bio zadovoljan i nekom pozicijom koja vodi u kvalifikacije.
-Cilj nam je da se plasiramo u finale, što je rekao selektor i složio bih se sa tim, ali bih prihvatio neko od trećeg do šestog mesta koje otvara put ka Olimpijskim igrama. Treba da budemo svesni svog kvaliteta, gledamo sebe i koncentrišemo se na svoju igru – rekao je Teodosić novinarima u Kranjskoj Gori, u Sloveniji.
Teodosić je rekao da srpski tim ima manjih problema sa povredama, ali da je uveren da će lekarski tim na čelu sa Draganom Radovanovićem sve to rešiti.
-Imamo manjih problema sa povredama, ali mislim da to neće biti problem i da će se rešiti jer imamo sjajan lekarski tim. Za sada je sve dobro – kazao je kapiten srpskih košarkaša.
Kada je reč o njegovom fizičkom stanju, Teodosić je naveo da je „manje-više okej“ i da se nada da će sve biti u redu za dva do tri dana.
Teodosić je rekao da je situacija oko Bobana Marjanovića, čiji je nastup na kontinentalnom šampionatu neizvestan, veliki hendikep.
-To je jedan veliki hendikep za nas, ali nadamo se da će sve biti u najboljem redu i da će se Marjanović vratiti – kazao je Teodosić.
On je dodao da je srećan što će Srbija konačno početi da igra prijateljske utakmice jer retko koji igrač „voli najteži deo priprema“
-Sada počinje ono što svi volimo i to nam treba – dodao je on.
Teodosić nije želeo da poredi ovaj sa prošlim reprezentativnim ciklusom, rekavši da nedostaje doskorašnji kapiten Nenad Krstić koji je 10 godina bio u nacionalnom timu i da je njegov izostanak „veliki minus“.
-Jedna pozitivna stvar je što su momci imali odlične sezone u svojim klubovima i samo treba da nastavimo kontinuitet dobrih igara koje smo pružali u klubu – rekao je Teodosić.
Prema njegovim rečima, ti igrači su odgovorniji i svesni toga.
-Oni su odgovorniji. Ne mogu da kažem da rade bolje, rade podjednako dobro. Svesni su da je i na njima veća odgovornost, što je i jedina promena – rekao je Teodosić.
Srbija će na kontinentalnom šampionatu igrati u Grupi B u Berlinu sa ekipama Španije, Nemačke, Turske, Italije i Islanda.
Evropsko prvenstvo će se održati od 5. do 20. septembra.

Povezana vest:  Zvezda prvi put izgubila ove sezone u Jadranskoj ligi