sofoklis makabi

Skorcanitis menja Bobana Marjanovića

KK Crvena zvezda Telekom angažovao je zvučno pojačanje na poziciji centra za narednu sezonu koje bi trebalo adekvatno da zameni Bobana Marjonovića. Reč je o nekadašnjem grčkom reprezentativcu i bivšem centru Makabija Sofoklisu Skorcanitisu.
Sofoklis Skorcanitis rođen je 22. juna 1985. godine, a sa crveno-belima je potpisao ugovor na godinu dana. Skorcanitis se igrački razvijao u solunskom Iraklisu za koji je u prvom timu debitovao sa samo 15 godina. Branio je boje Kantua, Arisa, a potom je četiri sezone nosio dres Olimpijakosa. Igrao je i za Panatinaikos i u dva navrata za Makabi iz Tel Aviva. Sa višestrukim šampionom Izraela osvojio je titulu prava Evrope 2014. godine, a u sezoni 2010/2011 bio je izabran u idelanu petroku Evrolige. Osvojio je tri titule šampiona i četiri nacionalna Kupa sa Makabijem, kao i šampionski prsten ABA lige. Bio je prvak Grčke sa Panatianikosom, a sa Olimpijakosm je osvojio grčki Kup. Sa reprezentacijom Grčke osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2006. i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. godine.
Prošle sezone u dresu Makabija iz Tel Aviva u Evroligi je na 26 utakmica prosečno beležio 6,7 poena i 2,4 skoka po meču.

Povezana vest:  Kadeti Srbije u polufinalu prvenstva Evrope