aleksandar djordjevic kzn arena

Đorđević: Ne verujem da postoji neko jači od nas

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je danas da veruje da je njegova ekipa najjača na predstojećem Evropskom prvenstvu i najavio borbu za medalju.
-Biti optimista je relativno stanje. Imamo motivaciju, iz toga ide moj optimizam. Nikada nisam bio pesimista. Teren će pokazati da li smo jaki i da li postoji neko bolji od nas. Ja ne verujem da postoji. Ako pokaže, evo ruka, vidimo se sledeći put – rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.
Reprezentacija Srbije će sutra otputovati u Berlin, a prvu utakmicu igraće u subotu protiv Španije. Đorđević je rekao da sve ekipe pretenduju na odlazak na Olimpijadu u Rio de Žaneiro iduće godine, a da je medalja cilj njegovog tima.
-Takmičenje nije matematika, to je sport, gde nekada dva i dva nisu četiri, ali ćemo se mi truditi da tih dva i dva budu četiri jer imamo veliku želju da iz zajedništva dođemo do rezultata koji će nas odvesti u Rio – kazao je Đorđević.
On je Grupu B, u kojoj su još Španija, Island, Italija, Turska i Nemačka, ocenio kao najtežu na šampionatu.
-Prvi protivnik će biti najteži, to je ranjena Španija i moramo da težimo da pobedimo. Daćemo sve od sebe da dobijemo, pa ćemo onda razmišljati o drugoj utakmici. Nema potrebe da se plašimo bilo koga – naveo je selektor.
Prema njegovim rečima, pozitivan pritisak će izvući maksimum iz srpskog tima.
-Pozitivan pritisak će iz nas izvući maksimum. Momci su odlično odradili pripreme, od prvog dana su imali izvanredan odnos i javno ih hvalim jer mislim da je to baza za dobar rezultat – istakao je Đorđević.
Kada je reč o povredama igrača, Đorđević je kazao da svaki igrač ima „nešto“, ali da lekarski tim odrađuje odličan posao.
-Dobar smo klijent farmaceutske indistrije svakog leta – našalio se selektor reprezentacije Srbije.
Đorđević je ponovio da je svako od 18 igrača sa šireg spiska zaslužio da se nađe na Evropskom prvenstvu i zahvalio se onima koji su otpali na profesionalnom odrađivanju obaveza. Košarkaš Miloš Teodosić je rekao da mu je izuzetna čast što će kao kapiten predvoditi ekipu.
-Radili smo sjajno, duboko verujem u ovu ekipu. Znamo koliko možemo, a to ćemo i pokazati na terenu. Sa pozitivnom atmosferom krećemo u Berlin i nadamo se dobrom i povoljnom rezultatu – rekao je Teodosić. 

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, CSKA -Žalgiris 84:71