tomson cz

Tompson: Učenje i naporan rad

Novi košarkaš Crvene zvezde Rajan Tompson rekao je danas da će pružiti maksimum kako bi crveno-beli imali još jednu uspešnu sezonu i dodao da mu je oduvek bila želja da igra na najvišem nivou.
-Mnogo toga sam čuo o Beogradu, pre svega o navijačima Zvezde i atmosferi na utakmicama, kao i veoma visokom kvalitetu igre i organizaciji kluba… Znam šta su uradili prethodnih godina. Veoma sam srećan što sam deo ovoga – rekao je Tompson novinarima u Beogradu.
-Navijačima od mene mogu da očekuju veliko zalaganje, rad i da ću svaki put pružiti 100 odsto mogućnosti da zabeležimo dobre rezultate – dodao je on.
Tompson je sa crveno-belima potpisao jednogodišnji ugovor. On je dodao da je dosta informacija o srpskoj košarci, kao i Crvenoj zvezdi dobio od bivših saigrača iz Bamberga.
-Moji bivši saigrači, kao i bivši saigrači Maika Cirbesa su mi rekli dosta pozitivnih stvari. Rekli su mi da mu se ovde mnogo svidelo. Takođe, igrao sam protiv Čarlsa Dženkinsa na koledžu… Mnogo je pričao o Zvezdi – rekao je Tompson.
Američki košarkaš kazao je da jedva čeka da zaigra u Evroligi, a na pitanje novinara da oceni svoj najveći kvalitet, Tompson je rekao da je to raznovrsnost.
-Novajlija sam u ekipi i najbitnije je da se prilagodim i uklopim. Dobar sam i u trčanju, i u šutu i odbrani… Raznovrsan sam igrač i mogu mnogo toga da pokrijem. Biće mi ovo prva sezona u Evroligi i želim da naučim. Uvek sam želeo da igram na najvišem nivou i ovo je velika prilika za mene – kazao je on.
Tompson (26) prošlu sezonu igrao je sa velikim uspehom u šampionu Nemačke Bambergu gde je na 46 utakmica u prvenstvu i Evrokupu prosečno beležio više 12 poena uz po 2,2 skoka i asistencije po meču.
Košarkašku karijeru počeo je na Univerzitetu Rajder, u Evropi je nastupao i za italijansku Brešu i dva belgijska kluba Okapi Alstar i Ostende sa kojim je osvojio Kup i domaće prvenstvo.

Povezana vest:  Miroslav Nikolić: Uzimamo trofej i u Kraljevu