petar bozic i beric

Božić: Igokea je favorit, a naša obaveza je da odigramo najbolje što možemo

Trener Partizana Petar Božić ocenio je da je Igokea favorit u sutrašnjem meču četvrtog kola Jadranske lige u Laktašima, a da njegovi košarkaši imaju obavezu da odigraju najbolje što mogu.

-Igokea je odlično selektirala i kompletirala tim sa mnogo iskusnih igrača koji iza sebe imaju puno važnih utakmica, što su u prethodnim mečevima i pokazali. U ovom momentu uloga favorita pripada njima, dok mi pre svega imamo obavezu da damo sve od sebe, pa i više od toga. Videćemo za kakav će rezultat to biti dovoljno – rekao je Božić za klupski sajt.
Partizan je u utorak zabeležio prvu pobedu ove sezone, posle dva poraza, kada je posle preokreta pobedio MZT, dok Igokea ima jedan poraz, od šampiona Crvene zvezde.
-Glavno je da sve pozitivne stvari koje su proizašle iz pobede protiv MZT-a usmerimo na to da na terenu još bolje radimo upravo ono što nas je dovelo do prve pobede – rekao je Božić.
To će biti četvrta utakmica ekipe u roku od osam dana.
-Ritam utakmica je za nas težak isto koliko i za druge, mada se mlađi igrači brže oporavljaju od napora, ali su kod njih oscilacije u igri normalnije i veće nego kod iskusnijih košarkaša – rekao je Božić.
Jedan od najiskusnijih igrača u timu Partizana, Kosta Perović, naglasio je da će meč protiv Igokee biti veoma težak, ali i da dolazi u dobrom momentu za tim.
-Igokea je veoma dobra ekipa koja igra mnogo brzo, sa dobrim protokom lopte i velikom agresivnošću. Svi igrači u petorci mogu da zaprete i šutem za tri poena i prodorom, tako da moramo odigrati maksimalno oprezno i borbeno ukoliko mislimo da im se suprotstavimo na pravi način – rekao je Perović.
Partizan je jutros otputovao u Laktaše, a utakmica se igra sutra od 17.00.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva protiv Solnoka