milojevic teren 2

Milojević: Proradio šut, bićemo još bolji

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević ocenio je posle pobede nad ekipom skopskog MZT-a da su bodovi osvojeni ponajviše zbog dobre odbrane i preciznog šuta.
Drugu pobedu u regionalnoj ABA ligi Mega Leks je izborio rezultatom 82:70.
-Loše smo otvorili meč, bili slabi u odbrani i imali mnogo početničkih grešaka, promašivali zicere i penale. To je dovelo do pada agresivnosti u odbrani. Pokušavam to da promenim kod ekipe što znam da nije lako. Ovoga puta smo reagovali kako treba, iz kvalitetne odbrane došli do lakih poena. Vratili smo samopouzdanje i šutevi su počeli da ulaze – rekao je Milojević za klupski sajt.
Kako je istakao, njegovi igrači su jako dobro šutirali za tri poena, čak 56 odsto.
-Ali, sve to je proisteklo iz jako kvalitetne odbrane. U prvoj četvrtini primili smo 26, a potom po četvrtinama 16, 15 i 13 poena. To dovoljno govori o razlici i kvalitetu odbrane. Nadam se da ćemo sve manje imati praznih hodova i da ćemo uspeti da zadržimo koncentraciju kada nam ne ide napad. Kada to budemo uspeli, postaćemo pravi tim – zaključio je Milojević.
Trener MZT-a Aleš Pipan naveo je da je njegov tim dobro odigrao samo prvu četvrtinu meča.
-Nakon toga smo stali i dozvolili rivalu da se vrati, pre svega zbog propusta u odbrani. Primili smo previše lakih poena, a kada se rival razigrao, teško je bilo vratiti se na stari nivo igre. Izgubili smo borbu u skoku i prokockali čak 19 lopti. Sa takvim statističkim parametrima ne može da se dobije u gostima. Ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo sa radom i ispravimo greške – kazao je Pipan.
U 5. kolu ABA lige Mega Leks gostuje ekipi Zadra, dok MZT dočekuje Igokeu.

Povezana vest:  Pobeda kadeta na startu prvenstva sveta