luka mitrovic cz mega

Mitrović: Utakmica sa Realom je praznik košarke

Povređeni kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Real Madrida u Evroligi praznik košarke za sve pristalice crveno-belih

-Od kada pratim Evroligu ne sećam se da su (Real) bili u sličnoj situaciji. Ne znam zapravo da li su ikad imali imperativ pobede. Ipak, ne zaboravite samo jednu stvar. Bilo je košarke i pre Reala, a biće je i posle. Ta utakmica je praznik košarke za sve zvezdaše. Ej, igramo sa prvakom Evrope – napisao je Mitrović u svom blogu za sajt Jadranske lige.
Crvena zvezda će u petak u utakmici sedmog kola Grupe A Evrolige dočekati Real Madrid koji kao i crveno-beli imaju skor od dve pobede i četiri poraza.
-Momci na parketu treba da uživaju u utakmici, a mi treba da ih podržimo kakav god ishod da bude. Zato pozivam sve ljude da dođu u Pionir u petak i daju vetar u leđa našem timu. Ja ću biti tamo – dodao je on.
Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da će ulaz na utakmicu sa Real Madridom biti otvoren dva i po sata pre meča, odnosno u 17.30. Crveno-beli su pozvali navijače da ranije dođu u Halu Pionir, kao i da navijaju fer i sportski.
Mitrović je u blogu naveo da je mnogo teško doživeo poraz od Strazbura u Evroligi, iako je Zvezda na početku treće deonice imala 21 poen prednosti.
-Posle Strazbura idem ulicom i ne želim ni sa kim da pričam o tome. Nikome takvi poraze ne padaju teže nego igračima. Platili smo danak neiskustvu. Da su igrali Laza (Branko Lazić), Gal (Mekel) i ostali mislim da bi bila druga priča na kraju, ali i pored teškog poraza mora se istaći i da smo i dobili mnogo. Mladi igrači su dobili dosta minuta, bilo im je to vatreno krštenje koje će im mnogo značiti u budućnosti – naveo je Mitrović.
On se sredinom oktobra teže povredio na utakmici sa Olimpijom u Beogradu kada je na nosilima iznet sa terena. Mitrovićev povratak na parket očekuje se u prvom kvartalu 2016. godine.
-Povrede. Valjda jedine stvari koje nisu lepe u ovoj igri koju igramo. Za svakog sportistu je uvek teško da se pomiri sa tim da prosto nije u stanju da radi ono što najviše voli. Morate da prihvatite situaciju i da tražite barem neke dobre stvari. Jedva sam čekao da skinem longetu i da bar nešto radim, pa makar to bile i terapije – napisao je Mitrović i dodao da mu situaciju olakšava jer je ranije već imao istu povredu.
-Dok sam morao strogo da mirujem, terapija je bila sledeća – gledanje utakmica, čitanje i igranje video igara. (Nemanja) Dangubić je dolazio skoro svaki dan, pa smo zajedno bolovali uz džojstike. Sada se on oporavio pa nema baš vremena – naveo je Mitrović.

Povezana vest:  Nikola Jokić MVP februara