cz foto-v.markovic12557

Košarkaši Zvezde: Velika i bitna pobeda za nas

Košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić rekao je večeras da je njegova ekipa ostvarila bitnu pobedu protiv Cedevite u Evroligi, a najefikasniji igrač meča Kvinsi Miler kazao je da je igra crveno-belih bila sjajna.
-Velika pobeda za nas. Izašli smo izuzetno motivisani, jer su nam naneli dva poraza ove sezone. Morali smo kako znamo i umemo da pobedimo… To smo i uradili pred ovim sjajnim navijačima – rekao je Gudurić posle meča.
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu zagrebačku Cedevitu sa 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18), u utakmici sedmog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili četvrti trijumf.
-Cedevita je jedan od boljih timova u Jadranskoj ligi. Imali su velike pobede ove sezone, ali su ovde došli sa manjkom igrača zbog problema sa povredama, ali mi smo izašli da se borimo. Odigrali smo odlično – rekao je Gudurić.
Zvezda je igrala pred prepunim Pionirom, a bodrili su je najbolji teniser sveta Novak Đoković, zatim bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković i legenda crveno-belih Marko Pantelić.
-Đoković je najveći srpski sportista. Čast mi je što sam imao priliku da se pozdravim i slikam sa njim – kazao je Gudurić.
Najefikasniji košarkaš crveno-belih Kvinsi Miler ocenio je da je igra njegovog tima bila sjajna, iako je „bilo padova“, ali da je ostvarena velika pobeda.
-Imali smo dosta grešaka, ali smo izgurali do kraja i došli do sjajne pobede. Spremni smo da se borimo za trofeje. O četvrtfinalu Evrolige sada ne želimo da pričamo. Idemo korak po korak. Bitno je da budemo konstatni i da napredujemo u igri – kazao je Miler.
On je dodao da mu je drago što je Đoković večeras bio u Hali Pionir.
-Novak je sjajan igrač, najbolji je na svetu. Rekao mi je da samo nastavim da se borim, a to sam i ja njemu poželeo – rekao je Miler.
Centar Vladimir Štimac večeras je dobio veću minutažu, jer je prvi izbor trenera Dejana Radonjića – Nemac Maik Cirbes rano ušao u problem sa faulovima.
-Cedevita je ozbiljna ekipa. Moramo za svaki sledeći meč sa njima da se maksimalno spremimo, kao i večeras, jer tako neće biti problema. Bila je ovo teška utakmica… U trećem periodu su nam prišli na 52:46, tu je bilo rizično, ali smo mi vratili našu igru i došli do zasluženog trijumfa – rekao je Štimac.
On je kazao da je ekipa ispoštovala dogovor i zaustavila najkorisnijeg igrača Cedevite Mira Bilana.
-Odličan je to igrač, ali smo ga neutralizovali na najbolji mogući način. Međutim, on uvek igra odlično kao i uvek, jer tako mora, ipak on igra 30 minuta“, kazao je Štimac.
„O Top 8 nećemo da pričamo u ovom trenutku. Prvo ide Sutjeska, pa Kup Radivoja Koraća, možda posle… Bitno je da ostanemo na zemlji, a to šta mi igrači pričamo neka ostane mala tajna – dodao je Štimac.
U osmom kolu 26. februara Zvezda će igrati na svom terenu protiv Efesa, a Cedevita dan ranije na gostovanju protiv Lokomotive Kubanj u Krasnodaru.

Povezana vest:  Lijetuvos Ritas otpustio trenera Petrovića

PHOTO: ATAImages