NBebePoster_-_Copy.jpg.jpg

MTV Premijera: Neverne Bebe – „Sudnji Dan“
 
Neverne Bebe objavile su novi spot za pesmu „Sudnji Dan“, koji premijerno možete da pogledate od ponedeljka u 20 časova i tokom cele naredne nedelje samo na MTV kanalu i MTV.RS web stranici. Bendu je ovo četvrti singl sa njihovog šestog studijskog albuma „Praštam“ koji je izašao početkom godine. Album je prema zvaničnim podacima izdavača i dalje najprodavanije izdanje na ovim prostorima.
Nakon spotova za pesme „Uzmi boje“, „Kuća za spas“ i „Za tvoje oči“ koje su bili u prilici da vide i gledaoci MTV-ja širom regiona i za njih glasaju na top listi „Domaćica“, bend je odlučio da snimi spot za neobičnu blues baladu „Sudnji Dan“. Realizacija spota poverena je Matrix Team-u na čelu sa Markom Mišićem. Emotivna i upečatljiva pesma izbacuje u prvi plan ekspresivne vokale Jelene Pudar i Tijane Sretković, ali i sviračku virtuoznost ostalih muzičara u bendu, pre svih gitariste Saše Ranđelovića Ranđe, koji je ovde potpuno na „svom terenu“.
Spot je snimljen u autentičnom ambijentu Petničke pećine u Valjevu, a budući da je ovaj lokalitet zaštićeno prirodno dobro, podršku snimanju dali su Zavod za zaštitu prirode Republike Srbije, Zavod za zaštitu spomenika kulture Valjevo i Turistička organizacija Valjevo. Pojedini kadrovi snimljeni su na Petničkom jezeru, a u spotu se pojavljuje i Ivan Nastić, fizičar i speleolog, prvi Srbin koji je stigao do do sada poznatog dna planete Zemlje, a da to nije okeansko dno – na dubinu od 2080 metara (jama Voronja, između Gruzije i Rusije). Unikatne haljine za Jelenu i Tijanu kreirala je Svetlana Ennettah iz Valjeva.
Spot „Sudnji Dan“ je uvertira u nove aktivnosti benda koje će biti usmerene na obeležavanje dvadesetogodišnjice postojanja i u tom znaku će biti čitava iduća godina. Planirano je mnoštvo akcija kroz dvadeset velikih koncerata i kulminaciju u beogradskoj Areni uz brojne goste, sedmi album sa novim ali i nekim starim pesmama uz aranžmanska iznenađenja, prvo DVD izdanje u karijeri, promocija novog sajta benda i brojne nagrade za najvernije fanove.


 

Povezana vest:  Bendovi Buč Kesidi i Alexandria predstavljaju nove spotove na MTV kanalu