seniorke srb-hrvSrbija maksimalno protiv Hrvatske u Mariboru
 
Ženska seniorska reprezentacija Srbije odigrala je u Mariboru prvu od dve prijateljske utakmice u okviru priprema za XVII SP 2014. Srbija je večeras savladala Hrvatsku sa 3:0, po setovima 25:23, 25:15 i 25:19, posle 69 minuta igre. Po završetku meča, treneri Zoran Terzić i Anđelo Verćeze su se dogovorili da odigraju još jedan set koji je pripao Hrvatskoj sa 25:13, posle 20 minuta igre.
Utakmicu u dvorani „Draš centra“ posmtralo je 200 gledalaca, a sudili su Sanja Miklošić i Marko Zajfrid, međunarodne sudije iz Slovenije.
Seniorke Srbije su maksimalno porazile Hrvatsku i na taj način potvrdile da u dobroj formi dočekuju početak Svetskog prvenstva. Senku na meč bacila je povreda Maje Ognjenović, ali na sreću, prema rečima dr Ljubana Martinovića radi se o lakšoj povredi, pa će kapiten i tehničar Srbije već posle dva dana pauze nastaviti sa treninzima.
Meč je počela postava Ognjenović, Bošković, Rašić, Krsmanović, Molnar, Mihajlović i libero Ćebić.
Pri vođstvu Hrvatske od 2:1, Maja Ognjenović, kapiten i tehničar Srbije, posle naizgled bezazlenog sudara sa Ćebićevom povredila je skočni zglob desne noge. Živkovićeva je zamenila Ognjenovićevu, a posle izjednačene igre, Hrvatska je povela sa 8:5, pa 13:8, da bi Srbija smanjila na 14:11. Vodila je zatim Hrvatska sa 18:14, a Srbija, na servis Bojane Živković i zahvaljujući odličnom bloku, izjednačila na 18:18. Hrvatska je tada osvojila pet uzastopnih poena i povela sa 23:18. Odgovorila je Srbija i smanjila na 23:21, pa je Verćezi tražio tajm – aut. Posle predaha, Brankica Mihajlović je sa dva asa i još dva odlična servisa uz sjajne blokove, donela Srbiji, ukupnom serijom 7:0, trijumf u prvom setu od 25:23.
U drugom setu, Srbija je vodila sa 5:3, a Hrvatska serijom 3:0 povela sa 6:5. Uzvratila je Srbija i preokrenula rezultat na 9:7. U nastavku, Srbija je pojačala tempo i povela sa 19:12. Zoran Terzić je u finišu promenio dijagonalu, pa su, umesto Bojane Živković i Tijane Bošković, u igru ušle Danica Radenković i Ana Bjelica. Srbija još više povećala prednost i na kraju set završila sa 25:15 za vođstvo od 2:0 u setovima.
Na početku trećeg seta Stefana Veljković je zamenila Natašu Krsmanović i baš na njen servis Srbija je stekla ogromnu prednost – 9:1. Vodila je Srbija sa 12:2, pa 16:6. U međuvremenu, Jelena Nikolić i Tijana Malešević su na pozicijama primača zamenile Brižitku Molnar i Brankicu Mihajlović, a Silvija Popović na mestu libera Suzanu Ćebić. Smanjila je Hrvatska prednost Srbije na 18:10, pa se zatim igralo poen za poen. Uspela je Hrvatska u finišu da smanji razilku na šest poena, 21:15, da bi Srbija povela sa 23:15, a set dobila sa 25:19.
Seniorke Srbije će sutra (petak, 19. septembar) od 20,00 časova odigrati drugu prijateljsku utakmicu u Mariboru, protiv Dominikanske Republike.
Seniorke Srbije će u nedelju, 21. septembra iz Maribora otputovati u Trst, gde će igrati u u B grupi XVII SP 2014. sa Brazilom, Turskom, Kanadom, Kamerunom i Bugarskom.
Svetsko prvenstvo će se odigrati od 23. septembra – 12. oktobra u Italiji.
Povezana vest:  Treća sezona akcije „Sportski čas – Ispravi se" završena u Beogradu, pet hiljada mališana igralo odbojku