srbija-seniorke ep slavlje

SP ITALIJA 2014

Srbija pobedom nad Holandijom započela drugu fazu SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je započela drugu fazu takmičenja na prvenstvu sveta u Italiji savladavši danas u Veroni selekciju Holandije sa 3:0 u setovima (25:22, 25:23, 25:23).
Izabranice selektora Zorana Terzića još jednom su opravdale očekivanja i zabeležile ukupno petu pobedu na šampionatu, gde su prethodno u prvoj fazi poražene jedino od olimpijskog šampiona Brazila.
Na današnjoj utakmici srpski tim je igrao sa povremenim oscilacijama, ali je sve nadoknadio ogromnom željom i trudom koji se višestruko isplatio u trenucima kada je „zaškripalo“.
Prvi set otvoren je „mlakom“ igrom, Holanđanke su to iskoristile i stekle pet poena prednosti (18:15), ali su se Srpkinje pravovremeno trgle i uspedio je veliki preokret.
Tijana Bošković, Milena Rašić i Jelena Nikolić potrudile su se za pobednički ritam i zasluženo vođstvo u setovima.
U nastavku zanimljive borbe viđena je slična situacija, s tim da su Srpkinje vodile na početku seta, potom zastale, međutim, smogle su snage da nadoknade četiri poena minusa i naprave novi preokret za 2:0.
Najneizvesnije bilo je u trećem setu, kada je zatajio blok srpskog tima, a Holanđanke održavale prednost od dva do tri poena.
Ipak, Terzićeve izabranice bile su uporne, postojane i skoncentrisane kao i u prethodnom delu susreta i nakon neizvesne, do kraja izjednačene borbe uspele su da konačno sruše dalji otpor protivnica za veliku i zasluženu pobedu.
Ovim uspehom srpske odbojkašice preuzele su treće mesto u grupi sa skorom 3-1, iza selekcija SAD i Brazila koje imaju 3-0.
Narednu utakmicu Srbija igra sutra protiv Kazahstana od 17 sati, takođe u Veroni.
U ostalim mečevima 1. kola F grupe druge faze od 17 sati igraju SAD – Turska (Modena), a od 20 sati Brazil – Kazahstan (Verona) i Rusija – Bugarska (Modena).

Povezana vest:  Boričić i Arena u Gruziji