loptaPartizan dobio derbi protiv Crvene zvezde
 
Sjajan Derbi u dvorani „Vizura“. Meč koji jednostavno vraća publiku na tribine, doneo je i kvalitetnu odbojku i puno preokreta, a kada je u pitanju krajnji ishod, više se radovao Partizan.
Dobio je domaćin utakmicu 3:2, iako je posle vođstva od 2:0 bio jako blizu i maksimalnom plenu. Mogu i crveno-beli da budu zadovoljni igrom u poslednja tri seta, ali nisu imali hrabrosti da neizvesnu završnicu petog i vođstvo od 13:11 pretvore u trijumf.
Bolje je meč otvorio Partizan. Iskoristivši nekoliko grešaka crveno-belih, domaćin je poveo 8:4, kad je Dragan Kobiljski pozvao prvi tajm-aut. Imala je Zvezda nekoliko prilika da uhvati priključak, prišla u završnici i na poen minusa (20:19), ali za preokret nije imala snage – 25:20.
Ponovo je Partizan prvi došao do osetnije prednosti u drugom setu (13:10), a onda je Nemanja Stefanović ušao u igru i uneo dosta živosti u igru aktuelnog šampiona. Prišla je Zvezda na poen zaostatka (16:15), bila uporna, ali nedovoljno.
Domaćin je u najvažnijim momentima, i pored nešto većeg broja servis grešaka, odigrao sjajno. Naročito Ivan Kostić, čija su lucidna dizanja omogućila crno-belima da dupliraju prednost – 25:22.
Sa novom dijagonalom (Stefanović – Blagojević), Zvezda je ušla u nastavak meča. To je gostima donelo svežinu i brzo vođstvo od 6:1. Kako se set bližio kraju, tako je rasla i nervoza u redovima Partizana (servis greške), koji je ubrzo potpisao kapitulaciju – 25:14.
Žestoko je počeo četvrti set, ali je i sreća u presudnim trenucima na strani crveno-belih, pa su u završnicu doneli čak četiri poena viška (20:16).
Imali su i 23:20, ali je Mrdak doneo izjednačenje (23:23).
Ipak, Stoilović je u teškoj situaciji prošao kontru, a u narednom poenu Blagojević realizovao napad, posle još jednog sjajnog proigravanja Stefanovića – 25:23.
Kad je ovakav meč u pitanju, drama petog seta nije mogla da izostane. Zvezda je u samoj završnici imala dva poena viška (13:11), a onda je Mrdak sa dva poena doneo izjednačenje, a ubrzo i prvu meč loptu (14:13).
Uspela je Zvezda da izjednači, ali je drugu priliku za crno-bele, greškom Stoilović pretvorio u veliku pobedu domaćina – 16:14.
U ostalim mečevima 2. kola u subotu igraju Vojvodina – Ribnica, Đerdap – Radnički, Inđija – Spartak Ljig i Mladi radnik – Novi Pazar.
Povezana vest:  Prvak Evrope iz 2011. savladao prvaka Evrope iz 2009.