zvezda-seniori slavlje kupZvezda bolja od Vojvodine posle taj brejka 

U okršaju beogradskih i novosadskih crveno-belih više sreće na kraju su imali domaći.
Izabranici Dragana Kobiljskog izgubili su prvi set na razliku, iako su ga, kao i svaki na ovom meču, bolje počeli od rivala iz Srpske Atine. Dokaz tome su i potezi stratega Vojvodine Strahinje Kozića, u svakom setu tražio je tajm aut pre osmog poena, jer su njegovi puleni do tada zaostajali od tri do pet poena razlike za Beograđanima.
U prvom setu Novosađani su stigli i prestigli Crvenu zvezdu. U drugom su poklekli, iako su imali tri set lopte, i pitanje je šta bi bilo da su iskoristili bar jednu.
Treći je lako dobila Crvena zvezda, odluka je pala na 17:15 kada je Luburić pogrešio u kontri.
U četvrtom su Novosađani bili prežaljeni na 24:20 za Crvenu zvezdu. Ipak, četiri meč lopte nisu iskoristili domaćini. Luburić je odlično servirao, a Petrović i Peković blokovima doneli ključne poene.
Ipak, tu su se gosti očigledno previše istrošili. Zvezda je u odlučujućem setu povela 6:3 posle servisa Gmitrovića. Vojvodina je uspela da izjednači na 10:10, ali su Aleksandar Okolić i Lazar Koprivica vratili vodu na domaću vodenicu za drugu ovosezonsku pobedu Zvezde. Vojvodina je uprkos porazu ostala na čelu.

Povezana vest:  SENIORI – XXII SVETSKA LIGA 2011, Slavlje Srbije u izvanrednoj atmosferi u Novom Sadu

Crvena zvezda – Vojvodina NSS 3:2 (24:26, 30:28, 25:18, 25:27, 15:12)

Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 350. Sudije: I. Miljković (Beograd) i A. Popović (Sremski Karlovci). Trajanje meča: 134 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Okolić 18, Stoilović 23, Gmitrović 21, Koprivica 11, Milutinović 12, Buculjević 3, Jevtić (libero), Martinović 1, Blagojević 2. Nisu igrali: Stefanović, Nejić, Brković. Trener: Dragan Kobiljski.

Povezana vest:  SUPER KUP SRBIJE 2014., Četvrti uzastopni trijumf odbojkaša Crvene zvezde

VOJVODINA NSS: Č. Stanković 3, Petrović 10, Katić 21, Petković 3, Luburić 24, M. Stanković 16, Peković (libero), Simić 9, Jovanović, Milutinov 1. Nisu igrali: Kolarić, Mehić. Trener: Strahinja Kozić.