VB - SENIORKE 1

Seniorke Srbije otputovale u Vrnjačku Banju

Ženska seniorska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Vrnjačku Banju, gde će nastaviti sa treninzima u okviru priprema za XII Svetski Kup 2015, koji će se odigrati od 22. avgusta – 6. septembra u Japanu. Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, u Vrnjačkoj Banji će na raspolaganju imati 19 igračica.
Na spisku su:

TEHNIČARI: MAJA OGNJENOVIĆ (HEMIK POLICE, POLJSKA), BOJANA ŽIVKOVIĆ (ILBANK ANKARA, TURSKA) I SLAĐANA MIRKOVIĆ (VIZURA).

Povezana vest:  SENIORKE – 46. KUP SRBIJE – FINALNI TURNIR, Sutra u Lazarevcu polufinale, u nedelju finale Kupa Srbije za odbojkašice

KOREKTORI: ANA BJELICA (HEMIK POLICE, POLJSKA), MARTA DRPA (NIS SPARTAK, SUBOTICA) I TIJANA BOŠKOVIĆ (VIZURA).

LIBERA: SILVIJA POPOVIĆ (VOLERO CIRIH, ŠVAJCARSKA) I SUZANA ĆEBIĆ (TARGOVIŠTE, RUMUNIJA).

BLOKERI: MILENA RAŠIĆ (VAKIFBANK ISTANBUL, TURSKA), STEFANA VELJKOVIĆ (HEMIK POLICE, POLJSKA), JOVANA STEVANOVIĆ (POMI KAZALMAĐORE, ITALIJA), MAJA SAVIĆ (VIZURA) I MINA POPOVIĆ (CRVENA ZVEZDA).

PRIMAČI: JELENA NIKOLIĆ (AZERAIL BAKU, AZERBEJDŽAN), BRIŽITKA MOLNAR (BOKAI TIANĐIN, KINA), BRANKICA MIHAJLOVIĆ (HISAMICU SPRINGS, JAPAN), TIJANA MALEŠEVIĆ (SERIJER ISTANBUL, TURSKA), BJANKA BUŠA (VIZURA) I SANJA MALAGURSKI (HEMIK POLICE, POLJSKA).

Povezana vest:  JUNIORKE – PRIPREME ZA EP 2010., Pobeda juniorki Srbije

Seniorke Srbije će u Vrnjačkoj Banji ostati do 10. avgusta, kada je predviđen povratak za Beograd.
Svetski Kup je prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru. Seniorke Srbije će u I rundi igrati u Macumotou, a rivali će im biti Kina, SAD, Peru, Alžir i Koreja. U II rundi, Srbija će igrati u Sendaiju sa Dominikanskom Republikom Rusijom i Japanom, a u III rundi u Komakiju sa Kubom, Kenijom i Argentinom.
Na Svetskom Kupu 2015. igraće 12 reprezentacija, a plasman na Olimijske igre 2016. u Rio de Žaneiru izboriće dve prvoplasirane selekcije.
XII Svetski Kup 2015. u konkurenciji seniorki odigraće se od 22. avgusta – 6. septembra u Tokiju i Macumotou (22. – 27. avgust), Sendaiju i Okajami (30. avgust – 1. septembar), i Nagoji i Komakiju (4. – 6. septembar).

Povezana vest:  Vojvodina NS Seme u Deniz bank Ligi šampiona