terzic kzn

Terzić: Bez hrabrosti u prva dva seta, presudio treći

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je treći set bio presudan za preokret njegovog tima protiv selekcije Rusije.
Srbija je trijumfom od 3:2 ostala u trci za jedno od prva dva mesta koja vode na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.
-Čestitam mom timu. Dobili smo snažnog protivnika. Bilo je teško vratiti se i dobiti tri seta zaredom, posebno posle vođstva protivnika od 2:0. Igrali smo bez hrabrosti u prva dva seta. U trećem smo počeli da igramo dobro – rekao je Terzić za sajt takmičenja.
On je pohvalio partiju Tijane Malešević, koja je sredinom meča zamenila Jelenu Nikolić.
Kapiten Maja Ognjenović istakla je da nije bilo lako vratiti se posle izgubljena dva seta.
-Veoma smo zadovoljne zbog pobede protiv snažnog protivnika kakav je Rusija. Nadam se da ćemo nastaviati u ovom ritmu u narednim utakmicama – rekla je Ognjenović.
Raspoložena za igru u srpskom timu, pored Tijane Bošković (27), bila je Brankica Mihajlović, koja je meč završila sa 17 poena.
-Znali smo da će biti teško. Rusija ima visoke i snažne srednje blokere. Možda smo mogle da dobijemo meč i ranije, ali srećna sam i što se ovako završilo – rekla je Mihajlović.
Srbija se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli sa skorom 6-1 i 16 osvojenih bodova iza Rusije sa 18 i lidera SAD sa 19 bodova.
Plasman na Olimijske igre 2016. u Rio de Žaneiru izboriće dve prvoplasirane selekcije.
Po propozicijama FIVB, plasman ekipa se određuje prvo na osnovu broja pobeda. Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova.
Ako su broj pobeda i broj bodova identični, plasman se određuje na osnovu set količnika, pa poen količnika. Naredni meč srpske odbojkašice odigraće sutra od 12.10 protiv Japana, dok će u poslednjoj rundi takmičenja, od 4. do 6. septembra, snage odmeriti sa Kubom, Kenijom i Argentinom.

Povezana vest:  Seniorke spremne za Ligu nacija – u nedelju putuju u Ankaru