Olimpijsko druzenje u Leskovcu sa Zoranom Arunovic

ODRŽANO OLIMPIJSKO DRUŽENJE U LESKOVCU SA ZORANOM ARUNOVIĆ

Olimpijsko druženje u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke održano je na platou ispred kulturnog centra u Leskovcu. Deca od četvrtog do šestog razreda leskovačkih osnovnih škola imala su priliku da se takmiče u tradicionalnim sportskim igrama: preskakanje jame, nošenje devojke, okretanje oko štapa, izvlačenje marame i nadvlačenje kanapa, a podršku im je pružila svetska šampionka u streljaštvu Zorana Arunović.
Arunovićeva je poručila učesnicima da uživaju, dobro se zabave i takmiče u duhu fer pleja: „U poslednje vreme mi se desilo mnogo lepih stvari, a ovo druženje sa vama je jedna od njih. Kada sam bila vaših godina, nažalost, nisam imala prilike da učestvujem na ovakvim manifestacijama a možda bi me upravo to podstaklo da ranije počnem da treniram. Drago mi je što sam danas ovde da se upoznamo i učimo zajedno.“
„Osnovci našeg grada će danas kroz Olimpijsko druženje učestvovati u mnogim sportskim i edukativnim radionicama. Njihova radost i takmičarski duh pokazuje nam koliko je važno da negujemo sportske vrednosti i zdrav način života. Kao zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije, želimo da decu širom Srbije podstaknemo da se još više bave sportom“, rekao je na otvaranju Marko Marinković, direktor filijale Vojvođanske banke u Leskovcu.
Za sve učesnike pored sportskog nadmetanja organizovan je i edukativni kviz putem koga su mogli da provere koliko poznaju činjenice o Olimpijskim igrama.
Načelnica gradske uprave Suzana Stanković-Ilić poželela je svima dobrodošlicu u Leskovac: „Drago mi je da je naš grad domaćin Olimpijskog druženja. Zahvaljujem Olimpijskom komitetu Srbije, Vojvođanskoj banci kao i svima iz našeg grada koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja. Svim učesnicima želim da se lepo provedu, nauče nešto o olimpijskim vrednostima i da imaju na umu da je važno učestvovati!“
Najbolji tim iz Leskovca iz osnovne škole Josif Kostić uz ostale pobednike iz Kragujevca, Pančeva, Niša i Beograda učestvovaće u finalnom rangiranju i boriće se za nagradu u vrednosti od 1000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) koje je obezbedila Vojvođanska banka za opremanje pobedničke škole sportskim rekvizitima.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Tim Srbije u Mersinu osvojio 34 medalje, od čega 12 zlatnih