Vlade Divac sa malisanimaPREDSEDNIK OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE VLADE DIVAC UČESTVOVAO NA EKOLIMPIJADI U VRNJAČKOJ BANJI

Vrnjačka Banja, 22. septembar 2014.- U sportskoj hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji danas je održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Da rastemo u skladu sa prirodom“, a mališani su imali prilike da upoznaju čoveka po kome je ovo sportsko zdanje dobilo ime, našeg proslavljenog košarkaša i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divca.
Predsednik opštine Boban Đurović poželeo je gostima dobrodošlicu u Vrnjačku Banju: „U ime opštine Vrnjačka Banja i svoje lično ime želim vam uspešan dan danas. Da naučite šta su prave olimpijske vrednosti i da se u životu rukovodite olimpijskim razmišljanjem. Štitite životnu sredinu pre svega u Vrnjačkoj Banji, a naravno i svuda gde odete. Neka ovaj dan bude lep, uspešan i radostan kao što su bila vaša lica kada ste ugledali našeg asa Vlade Divca.“
„Zahvaljujem se u ime Olimpijskog komiteta Srbije našim domaćinima i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta. Veoma je važno da čuvamo životnu sredinu, jer bez nje ne bi bilo ni nas. Mislim da je važno da se bavite sportom, da budete dobri đaci i još bolji sportisti od nas. Uživajte u današnjem danu i nadam se da će vam se dopasti program koji smo pripremili za vas“, rekao je predsednik OKS Vlade Divac.
Gosti na današnjem događaju bili su i gosti iz Olimpijskog komiteta Brazila, direktor brazilskih školskih igara, Edgar Hubner i menadžer za omladinski sport, Andre Matos.
Glavna tema ovogodišnje EkOlimpijade je zaštita zelenila, pa je Vlade Divac, zajedno sa predsednikom opštine Bobanom Đurovićem i njegovim pomoćnikom Dušanom Stevanovićem posadio u parku pet stabala koja simbolizuju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.
Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima „Olimpijski čas“, „EkOlimpijada“ i „Sportski izazov“ do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Povezana vest:  Srpski sportisti danas na terenu (3. avgust)