Vlade Divac

Divac reizabran za člana Izvršnog odbora ANOK-a

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac reizabran je danas na generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta u Bakuu za člana Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta.
Divac će nastaviti da predstavlja Evropu u Izvršnom odboru ANOK-a do 2017, a prvi put na tu funkciju izabran je 2010. godine.
-Velika je čast ukazana i meni i Olimpijskom komitetu Srbije što sam izabran da predstavljam Evropu u Izvršnom odboru ANOK-a i u narednom mandatu. Veoma je važno za Srbiju da ima što više predstavnika u najznačajnijim svetskim sportskim organizacijama. Naša delegacija imala je veći broj sastanaka sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta, Evropskih olimpijskih komiteta i drugih nacionalnih olimpijskih komiteta, tokom kojih smo razgovarali o predlogu nove Olimpijske agende – poručio je Divac.
On je dodao da će domaćin zimskog i letnjeg evropskog olimpijskog festivala mladih, koji će se održati 2019. godine, biti turski Erzurum i glavni grad Belorusije Minsk.
Pored Divca u radu 43. sednice generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta u Bakuu učestvovali su generalni sekretar OKS Đorđe Višacki i izvršni direktor Damir Štajner.
Naredna generalna skupština Evropskih olimpijskih komiteta biće održana sledeće godine u Pragu. 

Povezana vest:  Ruski astronauti odneće olimpijsku baklju u svemir