Nevena Ignjatovic

ALPSKO SKIJANJE
Kopaonik kandidat za domaćina Evropa kupa

Delegacija Javnog preduzeća Skijališta Srbije i Skijaškog saveza Srbije kandidovala se danas na konferenciji Međunarodne skijaške federacije (FIS) za organizaciju Evropa kupa 2015. godine za žene, u disciplinama slalom i veleslalom na Kopaoniku.
Inspekcija FIS će u decembru na Kopaoniku obići stazu Gvozdac i ako sve bude u redu, Srbija će dobiti organizaciju prvog Evropa kupa u skijaškim disciplinama za žene, u februaru sledeće godine, navodi se u saopštenju.
Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić rekao je da mogućnost organizacije ovakovog sportskog takmičenja ima višestruku važnost za Srbiju.
-Osim što promovišemo skijanje kao veoma uticajnu I zdravu sportsku disciplinu, organizacijom ovakog takmičenja promovišemo zemlju kao ozbiljnu turističku destinaciju, koja svojim sadržajima, skijaškim terenima i organizovanošću parira svim evropskim skijaškim centrima – rekao je Ljevnaić.
On je rekao da očekuje da će, ukoliko Srbija dobije organizaciju, to takmičenje na srpske planine privući još veći broj zaljubljenika u zimske sportove i da se očekuje veliki broj takmičara iz cele Evrope.

Povezana vest:  KUGLANJE, Partizan i Crvena zvezda BN Bos u četvrtfinalu Kupa Srbije