medalje zavek peric batez perunicicPredstavljen treći tom edicije „Medalje zauvek“

Treći tom edicije „Medalje zauvek“ predstavljen je na Sajmu sporta u hali 2 „Beogradskog sajma“ u prisustvu velikog broja istaknutih sportistan i sportskih radnika, a ugledne zvanice pozdravio je Predrag Peruničić državni sekretar za sport, kao i Vladimir Batez generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.
Promociji je prisustvovala i Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, koja je sa Vanjom Udovičićem, ministrom omladine i sporta Srbije prisustvovala potpisivanju protokola o saradnji rukometnih, stonoteniskih, atletskih, kajakaški i košarkaških saveza Repoblike Srpske i Srbije, kao i protokola o saradnji za specijalnu olimpijadu osoba sa posebnim potrebama.
U knjizi su ispovesti 55 šampiona i, kako je naglašeno, u tri knjige do sada je preko 200 najvećih asova našeg sporta govorilo o lepim ali i teškim trenucima u karijeri pa je i podnaslov sjajne knjige „Put do vrha“ – pravi! U publici su bili i studenti beogradskih fakulteta za sport, kojima su se obratili junaci iz trećeg toma: kajakaški trener Velimir Aleksić, odbojkaš Slobodan Kovač, rukometašica Ljiljana Marković, rukometaši Jovan Kovačević, Branko Kokir Dragan Momić i Dejan Perić, košarkaš Dragan Lukovski a poseban aplauz dobili su paraolimpijci Draženko Mitrović i Željko Dimitrijević.
Uvodnu reč u knjizi dali su Vanja Udovičić ministar omladine i sporta i Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije.
Knjigu je štampao Sportski savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije. Tekstove u knjizi, koje su pisali novinari TV mreže Sportnetvork Đorđe Pajić, Katarina Sinđelić, Katarina Stojković, Vladimir Pajić, Miloš Rangelov, Marina Jovičić i Milan Stojiljković, objavljivani su u najtiražnijem sportskom listu „Sportskom Žurnalu“, kao i u posebnim emisijama na TV. Urednici izdanja su Aleksandar Stanković i Dejan Stevović. Autor koncepta je Zoran Avramović, a dizajn i opremu uradio je „Crvena zvezda marketing“.
Knjiga je bogato ilustrovana, fotografije su prikupili Dragan Vasiljević, Pavle Ilić, Mirosav Jeremić, Marko Metlaš, Nebojša Paraušić, Dejan Radosavljević i Andrej Čukić.

Povezana vest:  OI LONDON, Jahački sportovi u Griniču