Finale Kupa Dorcol-CZ
Zvezda i Dorćol Superkom otvaraju klupsku Ragbi 13 sezonu
 
Klupska sezona u srpskoj ragbi ligi počinje ovog vikenda, prvom utakmicom Superkupa Ragbi 13 Federacije Srbije. U subotu 28. februara (14.00h) na stadionu FK BASK Arena na Careboj Ćupriji u Beogradu sastaju se aktuelni šampion Crvena zvezda i prošlgodišnji osvajač Kupa Srbije, Dorćol.
Do sada mečevi Superkupa nisu igrani jer je ekipa Dorćola u periodu od 2001. do 2003, odnosno od 2008. do 2013. godine bila osvajač duple krune. Između 2004. i 2007. godine, utakmice Kupa Srbije nisu igrane jer su u tom periodu reprezentativne selekcije bila na turnejama širom sveta.
Prošle sezone, Crvena zvezda je prekinula 12-godišnju dominaciju Dorćola u nacionalnom prvenstvu, pa će u subotu u prvom, istorijskom Superkupu, Dorćolci imati priliku da se revanširaju za poraz u finalu plej-ofa od 36:26.
-Prošle sezone ostvaren je veliki uspeh osvajanjem titule. Prekinuta je dominacija Dorćola, ali se time ne želimo zadovoljiti, cilj nam je da i ove godine osvajamo trofeje – poručuje uoči Superkupa ragbista Zvezde Miodrag Tomić.
Uz finalnu utakmicu prvenstva, crveno-beli i Dorćolci su prošle godine odigrali ukupno pet utakmica. Dorćol je dobio tri prvenstvena duela (48:20, 24:22 i 62:10) i finale Kupa, rezultatom 40:24. Međutim, pobeda u ligaškom delu (40:38) bila je samo nagoveštaj za iznenađujući trijumf Zvezde potom u velikom finalu Prve lige Srbije.
-Iza nas je razočaravajući završetak prošle sezone u kojoj je ipak osvojen jedan trofej. Plan je jasan, odbraniti Kup Srbije i vratiti titulu na Dorćol – kaže ragbista Dorćola Stefan Nedeljković.
Nakon Superkupa, sledi i početak takmičenja u Prvoj ligi Srbije koja će ove godine brojati šest ekipa. Uz Zvedu i Dorćol još će ove sezone učestvovati Partizan, Radnički Nova Pazova, Tašmajdan Tajgersi i Radnički Niš. Mečevi 1. kola na programu su 14. i 15. marta.
Povezana vest:  GIMNASTIKA, Jelena Stamenković i Žarko Atanasovski prvaci Srbije