Francuska - Srbija 01RAGBI 13
Francuska bolja od Srbije
 
Ragbi 13 reprezentacija Srbije izgubila je od Francuske sa 68:8 (18:2) u prijateljskoj utakmici odigranoj  na gradskom stadionu u Sent Estevu.
Nakon odličnog prvog poluvremena, najbolji srpski ragbisti pali su u nastavku i dozvolili trenutno petoj reprezentaciji sveta da na kraju ubedljivo slavi. Sve poene za Srbiju dao je Vojislav Dedić – kaznu, esej i pretvaranje.
-Ragbi je u Srbiji još na amaterskom nivou, dok su francuski reprezentativci profesionalci, što je razlika koja se na kraju ogleda u krajnjem rezultatu. Mi smo pre svega zadovoljni što smo uopšte imali šansu da igramo protiv tako kvalitenog rivala i to je potvrda našeg dobrog rada. Takođe, otpor koji smo pružili u prvom poluvremenu još jedan je dokaz da smo na pravom putu. Ako nastavimo sa ovakvim zalagenjem sigurno je da ćemo u budućnosti još više se približiti najboljim svetskim selekcijama – rekao je posle poraza selektor Srbije Marko Janković.
Prijateljska utakmica protiv Francuske bio je dobar test za Srbiju uoči poslednje dve utakmice u prvoj fazi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Australiji i Novom Zelandu. Sa pobedom protiv Rusa prošlog vikenda, Srbija je sa šest osvojenih poena ostala lider Evropskog šampionata B, takmičenja koje je prva faza kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Dalje idu tri prvoplasirane ekipe, koje će se zajedno sa Velsom, Irskom i pobednikom Evropskog šampionata C boriti za jedno od tri preostala mesta iz Evrope na Svetskom prvenstvu 2017. godine. Naredni meč, Srbija igra u Italiji 20. juna, dok do kraja takmičenja još sledi i gostovanje Ukrajini.
Povezana vest:  „Sportom protiv nasilja" u Novom Bečeju