macevanje 2015
MAČEVANJE
Održano Prvenstvo Srbije
 
U sali SD „Crvena Zvezda“ je završeno Prvenstvo države u mačevanju za seniore. Takmičenje je bilo raspoređeno u dva dana, u subotu su nastupali takmičari u disciplinama floret i mač, dok su u nedelju mačevali takmičari u disciplini mač. Pojedinci su uspeli da odbrane prošlogodišnje titule, a dobili smo i nove šampione.
U disciplini sablja žene, Bojana Kljajić MK „Spartak“ odbranila je titulu osvojenu prošle godine, pobedivši u finalu Aleksandru Jovanović MK „Sinđelić“. Dva treća mesta osvojile su Sara Magdalena Matović MK „Crvena Zvezda“ i Ana Sel MK “Vojvodina”. U muškoj konkureciji, takođe stanje nepromenjeno kada je u pitanju prvo mesto, Marko Kljajić MK „Spartak“ bio je bolji u finalu od Danila Četića MK „Crvena Zvezda“, dok su dva treća mesta pripala Vladimiru Černicinu MK „Crvena Zvezda“ i Ognjenu Kočeviću BMK „ Železničar Vitez“.
U ekipnom delu kod žena prvo mesto osvojile su takmičarke MK „Crvena Zvezda“ koje su u finalu savladale ekipu MK „Spartak“. Treće mesto pripalo je takmičarkama iz MK „Pobednik“. Kod muškaraca, prvo mesto zauzeli su takmičari MK „Crvena Zvezda“ koji su bili bolji od ekipe BMK „Železničar Vitez“. Treće mesto pripalo je ekipi MK „Železničar“.
U pojedinačnom delu takmičenja u disiplini floret žene, prvo mesto osvojila je Marija Kovačević MK „Crvena Zvezda“ savladavši drugaricu iz kluba Ljubicu Branković. Dva treća mesta podelile su Ana Sel MK „Vojvodina“ i Teodora Golić MK „Omladinac“. Kod muškaraca prvo mesto osvojio je Miljan Kovačević MK “Omladinac” pobedivši, u jako uzbudljivoj i neizvesnoj borbi, Nikolu Petrovića MK “Omladinac”. Treća mesta osvojili su Luka Štiklica MK “Crvena Zvezda” i Nikola Tomšić MK “Omladinac”.
U ekipnom delu, kod žena, ekipa Omladinca savladala je ekipu Crvene Zvezde. U muškoj konkurenciji, prvo mesto za MK “Omladinac”, drugo mesto za MK “Cvrena Zvezda” i treće mesto za MK “Železničar”.
Drugog dana takmičenja nastupali su takmičari u maču za žene i muškarce.
U kategoriji muški mač prvo mesto osvojio je neprikosnoveni Danilo Nikolić MK „Silni“ savladavši u finalu Ivana Bundala MK „Omladinac“. Dva treća mesta osvojili su Danilo Četić MK „Crvena Zvezda“ i Nemanja Martić BMK „Železničar Vitez“.
Kod dama, u finalu su mačevale naše mlade takmičarke Ana Sel MK „Vojvodina“ i Jovana Živanović MK „Silni“ u kojem je Sel bila bolja i osvojila titulu prvaka država. Dva treća mesta za naše reprezentativke koje se spremaju za Prvenstvo Evrope početkom juna, Smiljku Rodić MK „Silni“ i Romanu Caran MK „Vojvodina“.
U ekipnom delu, najveće iznenađenje turnira priredili su takmičari BMK „Železničar VItez“ koji su u finalu savladali MK „Silni“ desetostruke šampione države. Treće mesto pripalo je ekipi Crvene Zvezde.
Kod žena, prvo mesto za MK „Silni“, drugo mesto za ekipu Crvene Zvezde, dok je treće mesto osvojila ekipa Vojvodine.
Povezana vest:  Novi format šampionata Starog kontinenta